Lietuvos transporto strategija – „Šilko kelias“ tarp Kinijos ir Europos

2014 06 18

 

Kinijoje viešintis susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas pabrėžė: „Lietuva siekia sukurti stabilius, konstruktyvius ir abipusiai naudingus santykius su Kinija. Didžiausios mūsų šalies transporto įmonės – „Lietuvos geležinkelių“ – atstovybės šioje šalyje atidarymas tampa puikiu įrankiu, leidžiančiu įsiklausyti į Kinijos, kaip pasaulio ekonomikos variklio, klientų poreikius, planuojant ir įgyvendinant tarptautinius projektus“.

 

Praktinės patirties ir didelį žinių bagažą logistikos srityje sukaupusi bei patogioje geografinėje padėtyje esanti Lietuva gali efektyviai aptarnauti pagrindines Vidurio ir Vakarų Europos rinkas, kurias sudaro net 750 milijonų vartotojų, tad vienas svarbiausių Lietuvos transporto strateginių planų yra toliau plėsti bendradarbiavimą su Kinija, jungiant didžiausią pasaulio ekonomiką su  Europos Sąjungos šalimis.

 

Pasak viceministro, vienas pagrindinių Lietuvos transporto tikslų yra efektyvių projektų įgyvendinimas ir gebėjimas sudaryti lanksčias sąlygas verslui naudotis šalies transporto sektoriaus kuriamais privalumais, todėl siekiama turėti atstovybes visoje valstybių grandinėje tarp Kinijos ir Europos.  Be jau įsteigtų atstovybių Baltarusijoje, Rusijoje, Kinijoje, planuojama atstovybė Kazachstane. 

 

Susitikimų metu Kinijos kompanijų atstovai akcentavo, kad Lietuva yra vienintelė Baltijos šalis, itin daug investavusi į santykių su Kinija plėtrą, todėl išreikštas ypatingas domėjimasis Lietuva ir investicijų bei projektų įgyvendinimo galimybėmis.

 

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

 

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt