„Lietuvos geležinkeliai“ ir „Lietuvos paštas“ sieks Kinijos krovinių

2014 06 13

 

AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir AB „Lietuvos paštas“ bendromis jėgomis sieks dalį tarp Europos ir Kinijos transportuojamų krovinių srauto vežti per Lietuvą. Tai šiandien savo parašais patvirtino bendrovių vadovai Stasys Dailydka ir Lina Minderienė. 

 

„Tikimės, kad siuntos tarp Kinijos ir Lietuvos ateityje bus transportuojamos geležinkeliais. „Lietuvos paštas“ šioje logistikos grandinėje veiktų kaip siuntų paskirstymo centras, įsikūręs Lietuvoje. Tokiu būdu būtų efektyviai panaudotos tiek abiejų bendrovių kompetencijos, tiek apskritai Lietuvos transporto infrastruktūra“, – tvirtino „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Stasys Dailydka.

 

„Lietuvos geležinkeliai“ Kinijoje yra įkūrusi savo atstovybę. Pasirašius bendradarbiavimo sutartį, šia atstovybe, jos resursais, turima duomenų baze naujų partnerių paieškai galės naudotis ir „Lietuvos paštas“.

„Kinija – pasaulio ekonomikos variklis, turinti milžinišką potencialą. Mes taip pat matome įvairių galimybių šioje šalyje, todėl tikimės, kad ši atstovybė bus visapusiškai naudinga visoms šalims. Viliuosi, kad „Lietuvos paštui“ ir „Lietuvos geležinkeliams“ dirbant kartu, naujoje rinkoje užsibrėžtus tikslus pavyks pasiekti greičiau ir kokybiškiau“, – teigė „Lietuvos pašto“ generalinė direktorė Lina Minderienė.

Dauguma prekių iš Kinijos į Europą keliauja laivais, „Lietuvos geležinkeliai“ siekia, kad dalis jų būtų vežamos geležinkeliais. Šiuo metu bendrovė turi pasirašiusi keturias paslaugų agentavimo sutartis, užtikrinančias saugų ir kokybišką prekių transportavimą tarp Lietuvos ir Kinijos. Taip pat aktyviai dirbama ir ieškoma galimų bendradarbiavimo taškų su tokiomis Kinijos kompanijomis kaip Cosco, Sinotrans, China Railway International Multimodal Transport, Beijing Railway Land Bridge International Transportation, Bell Huawei Technology, CITIC Construction, Bondex, Genertec ir kitomis, bendradarbiaujama su valstybės institucijomis.


AB „Lietuvos geležinkeliai“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt