Prancūzai vėl prakalbo apie kelių mokesčio sunkvežimiams įvedimą

2014 05 28


Pastaraisiais metais Prancūzijoje netilo kalbos apie naujų mokesčių sunkvežimiams įvedimą. Šį kartą pasklidusios kalbos vėl neramina vežėjus.
 
Praėjusiais metais Prancūzijos ministras Jeanas-Marcas Ayraultas paskelbė, kad numatytas įvesti „Ecotax“ ekologinis mokestis sunkvežimiams yra laikinai stabdomas. Tokį sprendimą vyriausybė priėmė dėl nuolatinių prancūzų protestų. Policijai tekdavo susiremti su šio mokesčio priešininkais. Planuotas mokestis ypač nepatiko vietiniams fermeriams ir maisto sektoriaus atstovams.
 
Vėliau Prancūzijos ekologijos, energetikos ir tvarumo ministrė Segolen Royalis pasiūlė apmokestinti užsienio šalių vežėjus. Šis mokestis ir būtų pakeitęs nesėkmingai bandytą įvesti ekologinį mokestį.
 
Šiuo metu kalbama apie tai, kad panašus mokesčio modelis ir būtų pasirinktas. Būtų apmokestinti visi vežėjai, tačiau Prancūzijoje registruoti sunkvežimiai priklausomai nuo jų bendrosios masės ir emisijos klasės turėtų teisę per mėnesį nemokamai nuvažiuoti iki 844 km. Planuojama atlikti keturių mėnesių bandymus per kuriuos paaiškėtų, kaip toks sprendimas įtakotų Prancūzijos vežėjus.
 
Manoma, kad naujojo mokesčio sunkvežimiams rinkliava bus tokia pati kaip ir planuoto „Ecotax“. Nuvažiuoto kilometro kaina svyruotų nuo 0,025 iki 0,20 euro centų. Sunkvežimių mokestį planuojama įvesti kelių tinkle, kurį sudaro apie 10 000 km. nacionalinių ir 5 000 km. vietinių kelių. Išimtis bus pritaikyta mokamose automagistralėse ir nustatytuose kitų, jau mokamų, kelių ruožuose.


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt