Palengvės vilkikų stovėjimo aikštelių paieška

2013 12 11

 

Kasdieninė parkavimosi vietos paieška yra neatskiriama vilkikų vairuotojų darbo dalis. Nors vilkikų srautas nuolatos didėja ir jie atlieka milijonus reisų kasmet, stovėjimo aikštelių jiems vis dar trūksta.
 
Vairuotojai, kurių darbas apribotas darbo ir poilsio rėžimo reikalavimais, dažnai stoja specialiai stovėjimui nepritaikytose vietose ar nesaugiose aikštelėse. Vokietijos atstovai sukūrė išmaniesiems telefonams skirtą aplikaciją, kurioje pažymėta 10 tūkst. stovėjimų aikštelių visoje Europoje. Ši programa yra visiškai nemokama.
 
Su šia aplikacija bus galima ne tik surasti artimiausią stovėjimo aikštelę, bet ir ją įvertinti, kad kolegos, ieškantys stovėjimo aikštelės, galėtų nuspręsti ar verta į ją važiuoti. Skirtingai nuo navigacinių sistemų, ši programa rodo tik sunkvežimiams pritaikytas stovėjimo aikšteles.
 
Šią aplikaciją galima parsisiųsti į išmanųjį telefoną. Paieškos laukelyje reikėtų įvesti „Truck parking Europe“. Skaitmeniniame žemėlapyje galima ieškoti parankių aikštelių ir rašyti atsiliepimus apie jau aplankytas.
 
Vairuotojai programos pagalba gali sužinoti aikštelės komforto lygį ir sužinoti ar joje yra dušai, maitinimas, apgyvendinimas, internetas, plovykla, degalinė ir kt. Taip pat pateikiama informacija apie aikštelės saugumą. Programa informuos ar aikštelė yra aptverta, stebima videokameromis ar saugoma kitokiais būdais.
 
Viešose stovėjimo aikštelėse paprastai trūksta vietos sunkvežimiams, todėl dažnai matome sunkiasvores transporto priemones stovinčias tam nepritaikytose vietose. Kartais dėl to nukenčia eismo saugumas. Naujoji programa užtikrins, kad sunkvežimio vairuotojas žinotų apie šalai esančias aikšteles ir nestotų bet kur. Juolab, kad dažnai vairuotojai neranda stovėjimo aikštelių, kurios yra už kelių šimtų metrų nuo kelio, bet važiuojant jų nesimato.
 
Vairuotojai gali pridėti ir naujas aikšteles į sistemą, jei jų ten nebus.
 
Naujojoje programoje bus galima naudotis viena iš aštuonių kalbų – anglų, vokiečių, prancūzų, olandų, lenkų, čekų, italų ir ispanų.


www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt