Įteikti pirmieji Susisiekimo ministerijos ženklai „Už nuopelnus susisiekimo sistemai“

2013 12 04

 

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius šiandien įteikė pirmuosius tris apdovanojimus „Už nuopelnus susisiekimo sistemai“. Garbės ženklu buvo apdovanotas Jonas Biržiškis, ilgus metus dirbęs susisiekimo ministru, asociacijos „Lietuvos keliai“ prezidento pareigas einantis Rimvydas Gradauskas ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Stasys Dailydka. 

 

Susisiekimo ministerija, pažymėdama 95-ąsias veiklos metines, įsteigė Garbės ženklą „Už nuopelnus susisiekimo sistemai“. Kasmet ženklas bus teikiamas asmenims, pasižymėjusiems ypatingais nuopelnais plėtojant susisiekimo sistemą, įgyvendinant tarptautinius transporto projektus, už naujus mokslo ir technikos pasiekimus, jų diegimą, transporto, pašto, elektroninių ryšių ir informacinių technologijų specialistų rengimą ir ugdymą, susisiekimo sistemos tradicijų ir istorijos puoselėjimą. 


Pirmuoju šio garbingo apdovanojimo laureatu tapo Jonas Biržiškis, nuo  1990 iki 1996 metų dirbęs susisiekimo ministru net septyniose Lietuvos Respublikos Vyriausybėse. J. Biržiškiui vadovaujant  ministerijai, 1990 m. kovo 29 d. pirmą kartą buvo sujungtos visos transporto rūšys – automobilių, oro, geležinkelių ir vandens transportas. Kompetencija, profesionalumas ir tolerancija padėjo tuomečiam ministrui sėkmingai derėtis su buvusiomis TSRS ministerijomis ir perimti Lietuvos Respublikos žinion geležinkelių transportą, aviaciją ir laivyną. Vėliau  J. Biržiškis vadovavo AB „Lietuvos geležinkeliai“, iki tol skolose skendusi bendrovė pradėjo dirbti pelningai. 


Garbės ženklu „Už nuopelnus susisiekimo sistemai“ taip pat apdovanotas AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Stasys Dailydka, susisiekimo sistemoje dirbantis jau 38-erius metus. Vadovaujant S. Dailydkai, buvo modernizuotas lokomotyvų parkas, įdiegta ir pradėta eksploatuoti operatyvinė pervežimų informacinė sistema, geležinkelio duomenų perdavimo tinklas, informacinė sistema „Krovinys“. Visa tai padėjo įmonei  plėtoti tarptautinius ryšius, didinti pervežamų krovinių  kiekį,  pagerinti keleivių aptarnavimą.


Aukštą apdovanojimą už profesinę veiklą pelnė ir asociacijos „Lietuvos keliai“ prezidento pareigas einantis Rimvydas Gradauskas, susisiekimo sistemoje dirbantis 35-erius metus. R. Gradauskas yra dirbęs Susisiekimo ministerijos sekretoriumi ir viceministru,  daug prisidėjo plėtojant ir modernizuojant šalies automobilių kelius ir kelių transporto sistemą. Jis aktyviai dalyvauja  tarptautinėje veikloje, siekdamas sukurti modernų, subalansuotą, saugų, aplinkai draugišką Lietuvos kelių tinklą. 


Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt