„Vikingas“ geležinkeliu Lietuvą ir Stambulą sujungs dar šiemet

2013 10 10

 

Lietuvos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius šiandien Liuksemburge dvišalio susitikimo su Rumunijos transporto ministre Ramona Nicole Manescu metu pakvietė Rumuniją prisijungti prie geležinkelio projekto „Viking line“. Rumunijos dalyvavimas projekte leis geležinkeliu sujungti Lietuvą ir Turkiją sausumos keliu.

 

Rumunijos transporto ministrė patvirtino, kad šalis yra pasirengusi bendradarbiauti, ir patikino, jog bandomasis „Vikingo” traukinys būtų paleistas dar šiais metais.

 

„Vikingo” maršrutas, kaip alternatyva maršrutui per Juodosios jūros uostus, – dar viena galimybė visų projekte dalyvaujančių šalių ekonomikoms. Šį pavasarį su Turkijos transporto ministru Binali Yildirim sutarėme dar šiemet iš Stambulo į Klaipėdą – per Bulgariją ir Rumuniją – paleisti bandomąjį traukinį „Viking line”. Dabar akivaizdu, kad šį sprendimą galime sėkmingai įgyvendinti dar šiais metais”, –  sako R. Sinkevičius.

 

Susitikimo metu Lietuvos ir Rumunijos transporto ministrai sutarė, kad visame „Viking line” maršrute būtina vieninga tarifų sistema. Tai yra viena esminių dalyvavimo projekte sąlygų, nes pastovus vieningas tarifas didžiąja dalimi lemia „Vikingo” konkurencingumą.

 

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt