airBaltic“ kartu su „Etihad Airways“ skraidins į Abu Dabį

2013 10 09

 

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ bendradarbiaudama su Jungtinių Arabų Emyratų aviacijos kompanija „Etihad Airways“ nuo gruodžio mėn. pradės vykdyti tiesioginius skrydžius tarp Rygos ir Abu Dabio. Bendrovės bendradarbiaus pagal bendro kodo sutartį, kurioje numatyta, kad „airBaltic“ keturis kartus per savaitę atliks grįžtamuosius reisus „Airbus A319“ lėktuvu.

„Airbus A319“ lėktuve yra 116 sėdimų vietų. Keturiolika vietų yra skirta verslo, o likusios – ekonominės klasės keleiviams. Bendrovės skraidys nustatytu tvarkaraščiu, kuris užtikrins patogius skrydžius iš abiejų šalių oro uostų.
„Prekybos, kultūriniai ir pramogų saitai tarp Jungtinių Arabų Emyratų ir Latvijos dar niekad nebuvo tokie stiprūs. Tai yra pirmas kartas istorijoje, kai oro keliais yra sujungiamos mūsų šalių sostinės, o tiesioginiai skrydžiai žymi naujos bendro kodo partnerystės pradžią. Tai taip pat yra pirmas kartas, kai „Etihad Airways“ keleiviai gali keliauti į Rygą“, – sako „Etihad Airways“ prezidentas ir generalinis direktorius Jamesas Hoganas.
Jis įsitikinę, kad naujasis maršrutas Latvijos keleiviams į Abu Dabį keliaujantiems verslo ar poilsio tikslais bus labai naudingas. „Be tiesioginių skrydžių savo keleiviams galime pasiūlyti skrydžius į viso pasaulio oro uostus. Mūsų dėka, „Etihad Airways“ keleiviai galės lengviau pasiekti Šiaurės ir Rytų Europos šalis“, – sako J. Hoganas.

 

Jungtiniai Arabų Emyratai yra vieni iš pagrindinių Latvijos prekybos partnerių Persijos įlankos regione. 2012 m. Latvijos eksportas į Emyratus siekė beveik 250 mln. litų (72 mln. eurų). Šis rodiklis nuo 2011 m. paaugo 102 procentais. Importas iš Jungtinių Arabų Emyratų pernai siekė daugiau nei 14 mln. litų (4,1 mln. eurų) – 44 proc. daugiau nei 2011 metais.
„Džiaugiamės, kad galime sujungti Latviją ir Jungtinius Arabų Emyratus ir dar labiau pagerinti savo paslaugas klientams, žymiai sumažindami kelionės laiką tarp dviejų sostinių. Bendro kodo bendradarbiavimas leidžia pasiūlyti patogų susisiekimą keleiviams, vykstantiems per Abu Dabį į ir iš pagrindinių oro uostų Australijoje, Azijoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius Martinas Gaussas.
„Etihad Airways“ skrydžiai iš Rygos oro uosto bus žymimi „EY“ skrydžio kodu. Keleiviai su šia oro bendrove iš Latvijos sostinės galės skristi į 19 miestų: Bilundą, Kopenhagą, Taliną, Helsinkį, Laperantą, Turku, Hamburgą, Alesundą, Bergeną, Oslą, Stavangerį, Vilnių, Varšuvą, Stokholmą, Kijevą, Vieną, Prahą, Barseloną ir Stambulą.

Savo ruožtu „airBaltic“ iš Abu Dabio skraidins į Kairą, Džakartą, Singapūrą, Bankoką, Amaną ir Muskatą reisais, pažymėtais „BT“ skrydžio kodu.
J. Hogano teigimu, vykdyti skrydžius po visą pasaulį savarankiškai negali nei viena bendrovė. „Tokio lygio paslaugas galime pasiūlyti tik bendradarbiaudami. „airBaltic“ yra jau 47 bendrovė, su kuria sudarėme bendro kodo partnerystę. Ji ženkliai padidins keleivių ir krovinių pervežimo galimybes abiem oro bendrovėms“, – tvirtina „Etihad Airways“ vadovas.

 

Bilietus maršrutu Ryga – Abu Dabis prekyboje galima rasti jau šiandien.

 

 
Į Išvykimo laikas Atvykimo laikas Savaitės diena Lėktuvas
Ryga Abu Dabis 00:45 08:50 Pirmadienis, penktadienis A319
Ryga Abu Dabis 15:35 23:40 Antradienis, šeštadienis A319
Abu Dabis Ryga 10:00 14:35 Pirmadienis, penktadienis A319
Abu Dabis Ryga 02:00 06:35 Trečiadienis, sekmadienis A319

 

 

„Air Baltic Corporation“

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt