Susisiekimo ministras: Transporto verslo indėlis į Lietuvos ekonomiką yra beveik dvigubai didesnis nei vidutiniškai ES

2013 05 27

  

Asociacijos „Linava“ jubiliejiniame XXV kongrese pažymėta TIR sistemos Lietuvoje 20-ies metų sukaktis. Kreipdamasis į Lietuvos vežėjus, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pabrėžė, kad šalies vežėjų rinka atsigauna, auga tranzito srautai, sparčiau plėtojamos logistikos paslaugos.
 

„Transportas turi didelę tiesioginę įtaką valstybės ekonomikai, nes sukuria daugiau kaip 11 proc. bendrojo vidaus produkto ir lenkia bemaž visus sektorius pagal per vieną darbo valandą sukuriamą pridėtinę vertę. Eksporto struktūroje transporto paslaugoms tenka daugiau kaip 10 proc. viso eksporto. Taigi, transporto verslo indėlis į šalies ekonomiką yra bent dvigubai didesnis nei vidutiniškai Europos Sąjungoje“, – sakė R. Sinkevičius.
 
Remiantis Lietuvos banko skelbiama mokėjimų balanso statistika, vien iš kelių transporto 2012 m. gauta apie 4 mlrd. Lt transporto paslaugų eksporto pajamų, o pelnas, be tokių paslaugų importo, siekė net 2,6 mlrd. Lt. Beje, teigiamą užsienio valstybių rezidentams suteiktų transporto paslaugų balansą turi tiek krovinių, tiek ir keleivių vežėjai.
 
Susisiekimo ministras pabrėžė, kad investicijos į transporto sektorių – kelius, geležinkelius, pasienio infrastruktūrą, intelektines transporto sistemas, aviaciją ar eismo saugą duoda akivaizdžios naudos.

 

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt