Lenkijoje atidarytas didžiausias siuntų terminalas Centrinėje ir Rytų Europoje

2012 10 30


Lenkijoje, Strykow, atidarytas didžiausias Centrinėje ir Rytų Europoje bei vienas moderniausių visame senajame žemyne siuntų terminalas. Jį atidariusi DPD bendrovė į terminalo statybas ir įrengimą investavo 32 mln. eurų ir sukūrė 430 darbo vietų. Tai didžiausia tokio pobūdžio investicija Centrinėje ir Rytų Europoje, užtikrinsianti spartesnį siuntų judėjimą tarp Europos šalių.

„Strykow kaip strateginė vieta sandėliavimo ir logistikos veiklai ne vienerius metus viliojo investuotojus. To įrodymas – čia savo centrus jau įkūrusios tokios kompanijos kaip „Mercedes“. Šioje, netoli Lodzės esančioje vietovėje susiduria pagrindiniai Lenkijos keliai, o iki svarbiausių prekybos rinkų – trumpiausias vidutinis atstumas. Tai didžiausia pastarųjų metų DPD investicija Lenkijoje, pakeisianti kurjerių verslo standartus kaimyninėje šalyje“, – sako „DPD Lietuva“ generalinė direktorė Indrė Puišė.

Pasak jos, naujasis DPD terminalas Lenkijoje turės įtakos ir iš Lietuvos į kitas Europos šalis bei atvirkščiai keliaujančių siuntų aptarnavimui – jos greičiau pasieks adresatus, o tai leis didinti tiek „DPD Lietuva“, tiek jos klientų – šalies įmonių pardavimus.

Greitesnį siuntų judėjimą garantuoja viena moderniausių siuntų rūšiavimo sistemų, įdiegtų naujajame DPD terminale Lenkijoje. 16 mln. eurų kainavusi sistema sudaryta iš dviejų pagrindinių rūšiavimo linijų, kurių kiekviena per valandą išrūšiuojama 17500 siuntų. Papildoma, smulkioms siuntoms ir laiškams skirta linija kas valandą gali būti išrūšiuota iki 8000 siuntų. Bendras rūšiavimo linijų ilgis – daugiau nei 1500 metrų. Jei tokia rūšiavimo sistema be perstojo veiktų visą parą, ja būtų išrūšiuojama 840000 siuntų. Toks greitis leido iki minimumo sutrumpinti siuntos kelio terminale laiką – ji iš vieno automobilio iškraunama ir į kitą pakraunama per vidutiniškai 3,5 min. Iš viso per naktį terminale gali būti perkrauta 4000 tonų siuntų.

Milžiniškame DPD terminalo pastate, kurio ilgis – 300 metrų, plotas – 13500 kv. metrų, įrengti 158 linijų ir 12 kurjerių vartų, iš jų 44 skirti siuntų iškrovimui ir 76 pakrovimui. Bendrovės biuras užima dar 2500 kv. metrų. 9 hektarų teritorija, iš kurių 5,5 hektarai skirti automobilių manevravimui, leidžia aptarnauti 300 siuntas gabenančių transporto priemonių per parą.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt