VKTI vykdomas projektas „Ūkio subjektų, susijusių su kelių transportu, stebėsenos ir informavimo sistemos sukūrimas“

2012 10 05


Nuo 2011 m. lapkričio 14 d. Valstybinė kelių transporto inspekcija prie Susisiekimo ministerijos vykdo Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą projektą „Ūkio subjektų, susijusių su kelių transportu, stebėsenos ir informavimo sistemos sukūrimas“.

2012 m. spalio 2 d. Inspekcijoje įvyko projekto „Ūkio subjektų, susijusių su kelių transportu, stebėsenos ir informavimo sistemos sukūrimas“,  priežiūros komisijos posėdis. Per posėdį komisijos nariams buvo pristatyti projekto vykdymo metu atlikti darbai ir pasiekti rezultatai:

1) parengtas su kelių transportu susijusių ūkio subjektų veiklos ir jiems priskirtų kelių transporto priemonių rizikos valdymo modelis;

2) parengti detalių procedūrų, susijusių su kontrolės veikla ir rizikingumo vertinimu, aprašai;

3) parengti su elektroninėmis paslaugomis susijusių procedūrų aprašai;

4) parengtas Ūkio subjektų, susijusių su kelių transportu, stebėsenos ir informavimo informacinės sistemos „Vektra“  specifikacijos projektas ir informacinės sistemos projektas.

Įgyvendinus šį projektą bus sukurta IS „Vektra“, kuri realizuos elektroninių paslaugų – „Priemonių ir informacijos, reikalingos savivaldybių vykdomai licencijavimo veiklai užtikrinti, suteikimas“ ir „Informacijos apsikeitimas tarp ūkio subjekto ir Inspekcijos elektroniniu būdu“ – teikimą. IS „Vektra“ bus kaupiami ES reglamentais nustatyti ūkio subjektų, užsiimančių vežimo kelių transportu veikla, duomenys, ji bus integruota į ES valstybių narių kelių transporto įmonių elektroninių registrų sistemą ERRU (angl. European Register of Road Transport Undertakings). Taip bus sudarytos sąlygos ES valstybių narių kompetentingoms institucijoms keistis duomenimis apie vežimo kelių transportu veikla užsiimančius ūkio subjektus ir jų padarytus pažeidimus, pritaikytas sankcijas bei transporto vadybininkų tinkamumą vadovauti transporto veiklai, bus gerinamas vežimo kelių transportu veiklos organizavimas ir sauga kelių transporte. Be to, bus sukurtos priemonės intelektualiam su kelių transportu susijusių ūkio subjektų vykdomos veiklos rizikos vertinimui, kuris suteiktų galimybę Inspekcijai efektyviau vykdyti valstybinę su kelių transportu susijusių ūkio subjektų ir kelių transporto priemonių priežiūrą, taikyti adekvačias prevencijos priemones ir sankcijas ir tokiu būdu užtikrinti vienodas konkurencijos sąlygas (rinkos rizikos suvaldymas), didinti kelių transporto eismo saugą ir tausoti kelių infrastruktūrą (techninės rizikos suvaldymas).

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt