Vairuotojai nenori patikėti vairavimo kompiuteriams

2012 09 03


„Ford“ apklausa parodė, kad devyni iš dešimties vairuotojų, nori kompiuterinės pagalbos vairuojant. Tačiau daugiau nei pusė apklaustųjų, tikina, kad nenorėtų, jog automobilis perimtų visą kontrolę.

Apklausoje dalyvavo 2506 vyresni nei 18 metų vairuotojai. Vairuotojai teigia, kad nemaža dalis vairuotojų neprieštarauja, kad vairuojant, jiems pagelbėtų kompiuteriai. Taip pat apklausa parodė, kad daugelis nežino jog egzistuoja sistemos leidžiančios riboti maksimalų greitį ar blokuojančios telefonus. Taip pat ši apklausa parodė, kad nemaža dalis vairuotojų pripažįsta, jog vairuodami, kartais būna išsiblaškę ar pavargę.

Beveik pusė apklaustųjų prisipažino, kad yra užmigę vairuodami, arba bent žino, kad kažkam iš jų pažįstamų taip buvo nutikę. Taip pat šeši iš dešimties vairuotojų, dėl nelaimingų atsitikimų kaltina akluosius taškus, o keturi iš dešimties bijo lygiagretaus automobilio parkavimo. Nepaisant to, net 99 procentai apklaustųjų mano, kad yra geri vairuotojai. Daugelis pripažino, kad norėtų, jog būtų perspėjami jeigu važiuoja per arti kelio krašto.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt