Save vairuojančių „Google“ automobilių rezultatai stebina

2012 08 09


„Google“ automobiliai robotai įveikė 300 tūkst. mylių be jokių avarijų. Ar greit nebereikės teisių? Tie, kas šiomis dienomis sugalvojo gauti teises, (arba pasidaryti naujas, nes senosios nebegalioja) gali būti beveik tikri, kad šios teisės – paskutinės jų gyvenime.

Būtent dešimties metų anot ekspertų prisireiks, kad visi automobiliai pasidarytų robotai. O šiandienai įprastus automobilius išvysime tik uždarose trasose, kur rinksis senamadiškų pažiūrų gerbėjai. Kai kada dabar tokie žmonės renkasi arkliais pajodinėti. Tiesa, neaišku kas su arkliais po dešimties metų bus. Nereiktų atmesti galimybės, kad bus ir robotų jodinėjami arkliai.

„Google“ pranešė, kad jos robotų automobilių armija nuvažiavo 300 tūkst. mylių be jokių eismo įvykių. Visi automobiliai tvarkingai sustodavo praleisti senutes per perėją, nesukdavo be posūkių ir tikrai nelenktyniavo su kelių ereliais.

Ar tai reiškia, kad mašinų gamintojai puls diegti šias sistemas? Bent jau artimiausius du metus tikrai ne, kadangi „Google“ automobiliai dar turi išmokti važiuoti, kai yra slidu ar gausiai sninga. Taip pat jie kol kas turi problemų su kelio ženklais sakančiais „Apylanka“, kadangi vienas kitas automobilis vis įvažiuoja į begalinį ciklą, kai vedamas apylankos ženklu automobilis suka ratus, kol baigiasi kuras.

Papildomai „Google“ pranešė, kad automobiliai robotai nebevažinės su dviejų žmonių komanda. Pakaks vieno instruktoriaus, stebinčio kelią ir vertinančio automobilio elgesį jame. Beje, įdomi detalė. Visos avarijos, kurias padarė „Google“ automobiliai seniau, įvykdavo būtent tada, kai instruktorius pagalvojęs, kad žino geriau nei kompiuteris perimdavo mašinos kontrolę ir po kiek laiko prisivažinėdavo.

Reziumuojanti išvada? Keliai po dešimties metų tikrai bus saugesni, nes nemokšiškos homo sapiens niekas nebeleis prie vairo. Šlovė progresui?

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt