Asociacija „Linava“ kreipėsi į ministerijas dėl problemų Lietuvos-Baltarusijos pasienyje

2012 08 09


Užsienio reikalų, Finansų, Susisiekimo ir Vidaus reikalų ministerijoms skirtame laiške, Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius prašo atkreipti dėmesį į milžiniškų eilių problemą Lietuvos-Baltarusijos pasienyje ir imtis būtinų priemonių nuolat besiformuojančioms vilkikų eilėms išsklaidyti.

Transporto priemonės eilėse Lietuvos-Baltarusijos pasienyje prastovi iki 20 valandų ir daugiau. Dėl tokių ilgų prastovų patiriami dideli finansiniai nuostoliai, vežėjai negali laiku atlikti sutartinių įsipareigojimų užsakovams.

Pasak A. Kondrusevičiaus, efektyvus problemos sprendimo būdas yra pasienio infrastruktūros plėtra – deramas pasienio postų išplėtimas, važiuojamųjų juostų, muitinės ir pasienio apsaugos pareigūnų darbo vietų didinimas bei saugių laukimo terminalų transporto priemonėms įrengimas, elektroninių eilių reguliavimo sistemos įdiegimas. Taip pat tuščių transporto priemonių srautui aptarnauti padėtų esamų postų Tverečiuje ir Adutiškyje pritaikymas sunkiojo transporto patikrai.

Medininkų-Kamennyj Log pasienio kontrolės-praleidimo punkto infrastruktūros plėtrai Baltarusija artimiausiu metu ketina investuoti ES lėšas ir gerokai padidinti šio punkto pralaidumą iš Baltarusijos pusės. Norint, kad Medininkų kontrolės punkto pralaidumas didėtų, panašias investicijas į posto plėtrą turėtų atlikti ir Lietuva.

Kadangi veiksminga išorinių ES sienų kontrolė ir priežiūra yra vienas iš svarbiausių klausimų visoms šalims, užtikrinantis sklandų prekių ir krovinių tranzitą, todėl norint sumažinti krovininių transporto priemonių eiles Lietuvos – Baltarusijos pasienyje, asociacija „Linava“ prašo ministerijas rasti galimybę spręsti pasienio postų infrastruktūros gerinimą bei pagreitinti derybas su Baltarusija dėl pasienio kontrolės punktų, esančių šiaurės rytų Lietuvos pusėje ( Adutiškis ir Tverečius), teisinio statuso pakeitimo į tarptautinius pasienio punktus.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt