Teisėsauga nustatė kuro grobstymo faktus iš Uosto direkcijos laivų

2012 07 24


2012 m. liepos 5 d. ryte Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai sulaikė keturis Uosto direkcijos laivų įgulų narius, įtariamus kuro grobstymu. Privačiuose automobiliuose pareigūnai rado 480 litrų kuro. Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo.


2011 m. liepos 21 d. Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas savo įsakymu sumažino kuro sunaudojimo normas įmonės laivams vidutiniškai 15 %. Tačiau pasiekdavo informacija, kad kuras ir toliau yra grobstomas.


„Neliko nieko kito, kaip paprašyti teisėsaugos institucijų pagalbos. Kelias savaites trukęs naktinis filmavimas parodė – kuras grobstomas nuolat ir sistemingai. Atskleista betvarkė ir visiškas abejingumas uosto kapitono padaliniuose“, – teigia generalinis direktorius E. Gentvilas.


Šiuo metu jau atleisti 2 įtariamaisiais tapę Uosto direkcijos darbuotojai. Neabejojama, kad atleidimų bus ir daugiau. Planuojamos ir sisteminės reformos uosto kapitonui pavaldžiuose padaliniuose.


Uosto direkcijos vadovas mano, kad kuro grobstymo schema buvo gerai organizuota. „Tegul nekuria pasakų, kad niekas nieko nematė ir nesuprato. Daug sako vien jau tas faktas, kad uoste paliktas mažas užutėkis, kurio „nemato“ vaizdo stebėjimo kameros. Todėl už pagalbą ypatingai dėkoju naujajam uosto apsaugos vadovui Egidijui Kuzmarskiui“, – sakė E. Gentvilas.


Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt