Susitikimas su Latvijos vežėjų asociacijos vadovais

2012 07 20


Liepos 19 d., ketvirtadienį Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius, generalinis sekretorius Vidmantas Adomaitis ir TIR departamento vadovas Heliodoras Giedrys susitiko su Latvijos vežėjų asociacijos „Latvijas auto“ prezidentu Valdžiu Treziniu ir generaliniu sekretoriumi Janiu Aboltiniu.

Asociacijų vadovai aptarė bendrą poziciją dėl gabenimų rūšies nustatymo kriterijų derybose su Rusija ir bendrų veiksmų informuojant šalių krovinių terminalus apie jų darbo svarbą šiame procese.

Taip pat aptartos Tarptautinės vežėjų sąjungos IRU rekomendacijos Rusijos transporto priežiūros inspekcijai dėl gabenimų rūšies nustatymo. IRU išreiškė poziciją, jog krovinių gabenimo rūšies nustatymas pagal prekių kilmės šalį pažeidžia net kelias tarptautines teisės normas ir neatitinka CMR konvencijos.

Asociacijų vadovai pristatė elektroninės eilių kontrolės ties pasienio punktais Lietuvoje ir Latvijoje problematiką, pasidalinta patirtimi sprendžiant besiformuojančių eilių pasienyje klausimus.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt