Parašų kreipimesi į LR Antikorupcijos komisiją išsižadėjo 6 įmonės

2012 06 21


2012 m. balandžio 19 d. į LR Seimo Antikorupcijos komisiją kreipėsi 34 šalies vežėjai  („Linava“ nariai) ,,Dėl padėties LNVAA „Linava.“ Praėjus mėnesiui po kreipimosi, 6 vežėjai savo parašus oficialiai anuliavo.

34 įmonių (asociacijos „Linava“ narių) atstovai Antikorupcijos komisijos prašė išsiaiškinti, ar asociacija “Linava” ir jos dukterinės įmonės UAB „Linava servisas” bei VšĮ. “Linavos mokymo centras”:

1. teisingai moka mokesčius;

2. savo veikla nedaro žalos asociacijos nariams, tretiesiems asmenims;

3. ar Asociacijos, jos dukterinių įmonių vadovų atsakingų už finansinės atskaitomybės parengimą, už finansinės veiklos kontrolę ir vykdymą, veiksmuose nėra nusikalstamos veiklos požymių.

Asociacija „Linava“ anksčiau jau buvo susidūrusi, kai įvairiuose raštuose pasirašę vežėjai išsižada savo parašo, todėl kreipimąsi Antikorupcijos komisijai pasirašę vežėjai buvo oficialiai perklausti ir paprašyti raštiško patvirtinimo, ar jų parašas ant dokumento galioja.

Gegužės mėnesį apgailestaudamos dėl savo veiksmų, parašų po minėtu kreipimusi atsisakė 6 įmonės (redakcijai įmonės žinomos). Atsisakiusieji savo parašo vežėjai teisinosi, kad buvo suklaidinti pateiktos informacijos dėl audito, asociacijos narių veiklos, nebuvo išsamiai supažindinti su kreipimosi turiniu. Parašų atsisakiusiųjų įmonių raštuose teigiama, kad prašant pasirašyti kreipimąsi LR Antikorupcinei komisijai, buvo akcentuojama, kad „spaudžia“ laikas.

Viena iš parašą anuliavusių įmonių, savo atsisakyme teigia, kad kreipimąsi pasirašė įmonės darbuotojas, kuris neturėjo reikiamo įgaliojimo ir vadovybės pritarimo šiuo klausimu. Įmonės vadovybė apie tai, kad darbuotojas pasirašė tokį kreipimąsi – nežinojo.

Kaip rodo praktika, skubotai padaryti sprendimai gali turėti labai liūdnų pasekmių. „Linavos“ asociaciją pastaruoju metu tikrino įvairios institucijos. Valstybinei mokesčių inspekcija patvirtino, kad „Linava“ neturi neįvykdytų įsipareigojimų. Neseniai Tarptautinės kelių transporto sąjungos IRU prašymu atliktas kompanijos „PricewaterhouseCoopers“ auditas atskleidė, kad asociacijoje nėra jokių grėsmių ar neatitikimų TIR sistemos reikalavimams. Patikrinimų išvados – viskas asociacijoje gerai, tačiau pastaraisiais mėnesiais laikas skirtas atsakymams į raštus, galėjo būti skiriamas aktualesniems dalykams.

Asociacijos „Linava“ prezidentas yra sakęs, kad viešumoje pasirodę spekuliacijos apie milžiniškus asociacijos nuostolius, tėra rinkimus pralaimėjusios opozicinės vežėjų grupės retorika artėjant birželio vežėjų Kongresui.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt