UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ užsakovui perdavė „iki rakto“ pastatytą baržą

2012 06 19


AB „Vakarų laivų gamykla“ (VLG) dukterinė įmonė UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ Rusijos kompanijai „EuroStyle Ltd.“ perdavė vieną iš dviejų nesavaeigių baržų, kurios pagal sutartį buvo pastatytos „iki rakto“. Iškart po laivo perdavimo užsakovui barža išplaukė pasikrauti krovinio Klaipėdos uoste.

Pagal sutartį su Rusijos užsakovu, pirmosios birių krovinių transportavimui skirtos baržos statybos darbai Vakarų Baltijos laivų statykloje prasidėjo 2011-ų metų rugpjūčio 1 d.

„Tai sudėtingas ir įdomus projektas. Profesionalumo išbandymu tapo terminai, per kuriuos baržos turėjo būti pastatytos. Tačiau džiaugiamės, jog Vakarų Baltijos laivų statyklos patirtis ir konkurencingumas leidžia gauti užsakymus ne tik iš Europos, bet ir iš Rusijos užsakovų“, – teigė UAB Vakarų Baltijos laivų statykla direktorius Vitalij Frolov.

Bazinis baržos projektas buvo parengtas AB „Vakarų laivų gamykla“ (VLG) dukterinėje kompanijoje UAB „Western Baltic Engineering“. Baržos ilgis – 99,9 m, plotis – 15,8 m, grimzlė – 5,0 m, borto aukštis – 8 m. Birūs kroviniai bus saugomi 4 triumuose, kurių, bendra talpa sudaro 9800 kubinių metrų. Baržos statybos priežiūrą atliko klasifikacinė bendrovė „RMRS“ (Russian Maritime Register of Shipping).

Barža, kurios dedveitas 6000 tonų, buvo pastatyta ir įrengta Klaipėdoje. UAB „Vakarų Baltijos laivų statykla“ baržoje sumontavo 150 kWt dyzelinį generatorių, taip pat 24 kWt stovėjimo generatorių su oriniu šaldymu. Labai retai pasitaiko, kad tokio tipo baržos turėtų pavairavimo mechanizmą. Kadangi statomos baržos bus nesavaeigės ir skirtos plaukioti ne upėmis, o jūromis, jose buvo sumontuoti 120 kWt pavairavimo įrenginiai, kurie švartuojantis leis nuotoliniu būdu iš baržą tempiančio vilkiko kontroliuoti pavairavimo mechanizmo darbą. Baržos taip pat buvo aprūpintos priešgaisrine sistema. Gamybos metu buvo sumontuotos visos reikalingos vamzdynų ir elektros sistemos.

Antra barža bus užbaigta ir perduota užsakovui liepos pabaigoje.

AB „Vakarų laivų gamykla”
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt