Britanijos policininkai baudžia vairuotojus, kurie „mirksėdami“ perspėja kitus vairuotojus apie budinčius policininkus

2012 06 13


Metų metais pro budinčius policininkus pravažiavę vairuotojai „pamirksėdami“ apie tai perspėdavo priešpriešiais atvažiuojančias mašinas, kad šios sumažintų greitį. Tačiau toks draugiškas bendradarbiavimas gali pasibaigti po to, kai Didžiosios Britanijos policija ėmė bausti „mirksinčius“ vairuotojus, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Vykdydama kovos su greičio viršytojais kampaniją Lankašyro (Lancashire) grafystės policija skyrė 23 baudas už greičio viršijimą, o 20 vairuotojų nubaudė už „netinkamą priekinių žibintų naudojimą“.

Kritikai sako, jog taip policija tiesiog pinigaujasi, o tai pakenks visuomenės pasitikėjimui policija. O įvairias paslaugas vairuotojams teikianti kompanija AA sako, jog 30 svarų sterlingų baudos už „mirksėjimą“ sukuria „teisinį ir moralinį minų lauką.“

Savo ruožtu policininkai sako, jog kitų vairuotojų perspėjimas yra pavojinga praktika. „Jie potencialiai kelia grėsmę žmonių gyvybėms, nes „pamirksėjimas“ kitiems vairuotojams priverčia juos kelioms sekundėms sumažinti greitį, tačiau neskatina žmonių keisti savo įpročių. Su greitį viršijančiais vairuotojais reikia kalbėtis, kad jie rimtai pagalvotų apie savo neatsakingą vairavimo būdą“, – sakė Lankašyro policijos pareigūnas Entonis Grėjus (Antony Gray).

Savo ruožtu AA atstovas sakė: „Manau, kad tai sukuria teisinį ir moralinį minų lauką. Žmonės turi skirtingą nuomonę apie tai, kas yra socialinis ir antisocialinis elgesys. Tai labai sudėtinga. Jei kas nors vagiliauja parduotuvėje, ir jūs tam žmogui sakote, jog parduotuvėje yra policijos pareigūnas, tai tokiu atveju jūs padedate vagišiui ar užkertate kelią vagystei?“

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt