Lenkijai atnaujinus sienų kontrolę pasikeitimų keliaujantieji kol kas nepatiria

2012 06 06


Lenkijai paskelbus, kad nuo birželio 4 d. atnaujina savo šalies vidaus sienų kontrolę, pasienyje su Lietuva kol kas jokių pasikeitimų nefiksuojama. Pirmadienį, pirmąją tokios kontrolės atnaujinimo dieną, bei antradienį priešpiet asmenų ir automobilių judėjimas per Lietuvos ir Lenkijos sieną vyko sklandžiai, nebuvo nei eilių, nei sustiprintos keliaujančiųjų kontrolės.

Šengeno erdvei priklausanti Lenkija papildomų saugumo priemonių ėmėsi dėl 2012 m. Europos futbolo čempionato, kuris prasidės birželio 8 d. ir vyks Lenkijoje bei Šengenui nepriklausančioje Ukrainoje.

Pasak Lietuvos sieną su Lenkija kontroliuojančios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos vado Rimo Jarmalos, kol kas šiame ruože Lenkijos pareigūnai papildomų tikrinimo priemonių nesiėmė ir dirba tokiu pat režimu kaip ir anksčiau.

„Keliaujantieji per Lietuvos ir Lenkijos sieną jokių pasikeitimų dar nepatiria, – sako R. Jarmala. – Mūsų duomenimis, sugriežtintų kontrolės priemonių kolegos Lenkijoje gali imtis tomis dienomis, kai šioje šalyje jau vyks čempionato rungtynės, t. y. po birželio 8-osios“.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Kaip informavo Lenkijos pareigūnai, tokia kontrolės priemonė bus taikoma nuo birželio 4 d. ir tęsis iki liepos 1 d., t. y. iki Europos futbolo čempionato pabaigos.

Atnaujinus vidaus sienos kontrolę visų šalių, taip pat ir Lietuvos, piliečiai, įvažiuojantys į Lenkiją, šios valstybės pareigūnams privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą – piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.

www.cargonews.lt, CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt