Parengti valstybinės reikšmės A12 kelio rekonstrukcijos projektai

2012 05 30


Įmonė “Kelprojektas” įgyvendinimui atidavė valstybinės reikšmės kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas ruožų rekonstrukcijos projektus. Iki šių metų pabaigos bus modernizuoti 12,5 km kelio ruožai ties Kelme ir Taurage, o kitąmet – dar 24,6 km. Rekonstrukcijų metu bus stiprinama kelio danga, diegiami pažangiausi eismo saugos bei aplinkosaugos sprendimai.

“Bus ne tik rekonstruota danga, bet ir padidintas eismo saugumas bei patogumas. Sutvarkius kelius, pagerės susisiekimas ir važiavimo sąlygos, jie taps patrauklesni tranzitui. Darbai taip pat prisidės prie avaringumo mažinimo, kuris kai kuriose šio kelio vietose yra itin didelis”, – sakė Algimantas Medžiaušis, UAB “Kelprojektas” generalinis direktorius.

Modernizuojamo ir rekonstruojamo kelio ruožuose, bus įrengta nauja asfalto danga, rekonstruojamos sankryžos ir autobusų stotelės, diegiamos lietaus nuotekų nuvedimo sistemos. Didinant eismo saugumą, sankryžose ir gyvenvietėse numatyta įrengti apšvietimą, eismo srautų atskirimo saleles, greičio mažinimo kalnelius, pėsčiųjų-dviračių takus bei pėstiesiems skirtą infrastruktūrą saugiai kirsti kelią. Be to, kelio ruožuose, kuriose vyksta žvėrių migracija, bus numatytos apsauginės priemonės, kad laukiniai žvėrys nepatektų į kelią.

Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt