„Goodyear Dunlop“ sunkvežimių padangos parengtos ES ženklinimui

2012 05 22


Bendrovė „Goodyear Dunlop“ šiandien paskelbė baigusi bandyti apie 500 skirtingų sunkvežimių padangų, apimančių daugiau kaip 55 skirtingų dydžių bei 16 tipų, ir parengusi šias padangas taip, kad jos atitiktų naująsias Europos padangų ženklinimo taisykles, įsigaliosiančias 2012 m. lapkričio 1 d.

Bandymai buvo atliekami Liuksemburge įsikūrusiame „Goodyear“ naujovių diegimo centre, kuris yra pagrindinis bendrovės padangų tyrimų ir tobulinimo centras Europoje, tiesiogiai susietas su viena iš pagrindinių bendrovės krovininio transporto padangų gamykla. „Goodyear Dunlop“ turėjo išbandyti visas savo padangas. Tai daroma tam, kad padangos atitiktų naująsias Europos taisykles, reikalaujančias nuo šių metų lapkričio kartu su padangomis pateikti etiketę, nurodančią tris pagrindinius padangų savybių kriterijus. Naujasis padangų ženklinimo reglamentas reikalauja, kad kiekvienas gamintojas išbandytų padangas pagal naują klasifikavimo tvarką, pagrįstą griežtais ES kriterijais.

Bendrovė „Goodyear Dunlop“ neseniai Briuselyje surengė pirmąjį transporto parkų atstovų simpoziumą „Europos kelių krovininio transporto degalų naudojimo efektyvumo didinimas“ . Šiame renginyje dalyvavo apie 170 valstybinių institucijų ekspertų, krovininių transporto priemonių gamintojų ir transporto parkų savininkų iš 15 šalių, kurie visą dieną diskutavo ir dirbo keliuose seminaruose įvardydami iššūkius, su kuriais šiandien susiduria transporto sektorius.

„Goodyear Dunlop“ pradės diegti ženklinimą pagal nustatytą tvarką nuo gegužės 30 d., kai Europos Sąjungoje bus leidžiama savanoriškai ženklinti padangas. Atėjus lapkričiui ženklinimo informacija pagal ES reikalavimus bus pateikiama visų padangų techninėje ir reklaminėje medžiagoje bei internete.

Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt