Darbai Šventosios uoste pakvipo detektyvu

2012 05 18


Prasidėjusį Šventosios uosto valymą vėl lydi skandalai. Darbus užsakiusi Klaipėdos jūrų uosto direkcija rangovus Palangos bendrovę „Alvetos karjerai” apkaltino vangumu ir galimu dokumentų klastojimu, rašo „Lietuvos rytas”.
Prieš gaudama avansą bendrovė „Alvetos karjerai” privalėjo pateikti įrodymą, kad yra apsidraudusi tokia pat suma. Nutrūkus sutarčiai išmokėtus pinigus uostui grąžintų draudimo bendrovė.

Bendrovė pateikė „BTA draudimo” sudarytos sutarties poliso kopiją, kurioje buvo parašyta, kad įmonė savo veiklą apdraudusi 200 tūkst. litų. Tačiau „Alvetos karjerai” iki šiol nėra pateikę sutarties originalo. Kai jo draudimo bendrovėje ėmė ieškoti uosto direkcija, paaiškėjo, kad įmonė tėra apsidraudusi 30 tūkst. litų suma.


„Alvetos karjerų” vadovas Juozas Motijauskas su uosto mestais kaltinimais nesutinka.


„Iš pradžių mes buvome apsidraudę 30 tūkst. litų, tačiau paaiškėjus, kad tokia suma yra per maža, apsidraudėme 200 tūkst. litų. Vien draudimo sutartis mums kainavo 9 tūkst. litų”, - teigia jis.


Iki Šventosios uosto valymo darbų pabaigos likus vos dviem savaitėms bendrovė „Alvetos karjerai” iš uosto akvatorijos tėra pašalinusi apie 9 tūkst. kubinių metrų grunto. Iš viso Šventosios uoste ir įplaukos kanale rangovai yra įsipareigoję iškasti 28,5 tūkst. kubinių metrų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija suabejojo, ar tokiais tempais dirbdamas rangovas iki birželio 1 dienos spės pabaigti sutartyje numatytus darbus.

Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt