Naujas TV projektas apie didžiausią Lietuvos vertybę – jūrą ir jos žmones

2012 05 09


Gegužės 13-ąją, sekmadienį, Lietuvos televizijos eteryje startuoja naujas TV projektas „Lietuva – jūrinė valstybė“. Jūrinės valstybės piliečiui tai puiki proga pažinti kitokį, tikrą, pajūrio ir jo žmonių gyvenimą.

„Tai ne pasivaikščiojimas paplūdimiu ar pasisėdėjimai pajūrio kurortų kavinėse, romantišku jūros peizažu gėrintis nuo kranto ir net nesušlampant kojų. Tai tikri reportažai nuo vandens, tikros jūros žmonių patirtys bei istorijos. Jos rimtos ir linksmos, kartais šiek tiek romantizuotos, bet tikrai įdomios“,- pirmųjų laidų filmavimo įspūdžiais dalijasi naujosios laidos vedėjas Henrikas Vaitiekūnas. Žurnalistas - tikras klaipėdietis ir neslepia su malonumu ėmęsis naujos misijos – atskleisti šalies žiūrovui, kas slepiasi už trafaretinės frazės „Lietuva - jūrinė valstybė“.


Naujam laidų ciklui kūrybines pajėgas sutelkė Vilniaus ir Klaipėdos prodiuseriai  Laurynas Šeškus, Gintaras ir Mindaugas Bendžiai, sėkmingai bendradarbiavę šalyje įsiūbuojant „Lietuvos supermiesto“ projektą. Žinia, prieš metus jame Klaipėda iškovojo supermiesto titulą. „Tuomet ir kilo mintis Lietuvos žiūrovui daugiau papasakoti apie tai, kuo ypatinga Klaipėda, atskleisti TV žiūrovams jūrinę miesto kultūrą. Tam pasirinkom ne sausą publicistikos žanrą, o dinamišką ir žiūrovų mėgstamą TV realybės šou stilistiką. Jūrinę valstybę pristatysim per jūrines profesijas. Jūrininkų kailį teks „prisimatuoti“ mūsų pramogų pasaulio įžymybėms“,- pasakojo vienas iš laidos sumanytojų, prodiuseris Gintaras Bendžius, į projekto kūrybinę virtuvę įtraukęs Supermiesto-Klaipėdos štabo bendražygius – žurnalistę Dalią Grikšaitę, operatorių Mindaugą Gudelį. Laidos režisūra, montažu, techniniais efektais rūpinasi TV prodiuserio Lauryno Šeškaus komanda – režisierė Edita Kabaraitė, operatorius Žilvinas Ruminas, montažo režisierius.


Pirmosios naujojo TV ciklo laidos jau nufilmuotos. Laidų vedėjui Žygiui Stakėnui jau teko pajusti, kaip gimsta jūrininkai. Jis, vos dienai tapęs Aukštosios jūreivystės mokyklos studentu, buvo išbandytas ir ugnimi, ir vandeniu. Džiazo vokalistė Kristina Jatautaitė kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto locmanais įvedinėjo laivus, Simonas Donskovas kuo rimčiausiai atliko Keleivių aptarnavimo vadovo pareigas didžiausiame kompanijos „DFDS Seaways“ kelte. Įžymybių laukia vis nauji išbandymai prie vandens ir ant vandens, o žiūrovų – įdomios laidos, geros emocijos ir galimybė išvysti tai, ko paprastai nemato turisto ar prie jūros poilsiaujančio žmogaus akis.


Premjerinė naujojo TV projekto „Lietuva – jūrinė valstybė“ laida LTV eteryje – gegužės 13 d., sekmadienį, 17.15 val. Laidos kūrėjai tikisi, kad po pirmojo laidų ciklo „Lietuva – jūrinė valstybė“ LTV programų tinklelyje ras sau vietą ir naująjį TV sezoną. Juk jūra jūrinės valstybės piliečiams – didžiulė vertybė.


Laidos vinjetė:


Laidos anonsas:


Šaltinis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto portalo naujienų sistema
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt