Ateities transportas – inovatyvus ir taupus. Transbaltica 2012

2012 05 08


Intelektinės transporto sistemos, išmaniosios technologijos, ekonomiškas transportas bei jo valdymas– tokios transporto rinkos aktualijos persikėlė į parodą „TransBaltica“ ir tapo svarbiausiomis jos temomis. Ir tai ne ateitis, nes jau dabar parodoje bus galima pamatyti realizuotus projektus – inovatyvias ir taupias transporto priemones.
Kaip teigia parodos projekto vadovė Saulė Skacevičienė, brangstant kurui ir kitoms sąnaudoms  dėmesio centre atsiduria inovatyvios transporto sistemos ir technologijos, leidžiančios taupyti. „Šiandienos ir ateities vartotojui transporto priemonė įdomi tiek, kiek ji „išmani“ ir ekonomiška. Toks transportas bus pristatomas ir parodoje – lankytojai čia išvys šių metų vilkiko titulą pelniusį naująjį „Mercedes-Benz-Actros“, Lietuvoje sukurtą ir pagamintą elektrinį krovininį furgoną „Iveco Daily“. Jie atstovauja ateities transportą“, - sako S. Skacevičienė.

Pasak S. Skacevičienės, parodoje naujienų bus ir daugiau. „Pavyzdžiui, „Kögel“ puspriekabė be bortų, atitinkanti TIR konvencijos reikalavimus, „Ivetra ir Ko“ pristatomos „Humbaur“ automobilių priekabos, atveriančios naujas krovinių gabenimo galimybes, pagal pažangiausias technologijas pagamintos „TIMEX S.A.“  „Kässbohrer“ puspriekabės. Taip pat inovatyvūs sprendimai, skirti kuro kontrolei ir valdymui, kuro sąnaudų mažinimui, transporto stebėjimui, maršrutų planavimui, logistinės veiklos valdymui. Viskas, kas tampa vis svarbesne transporto verslo dalimi ir būtinybe, leidžiančia didinti transporto ir logistikos sektoriaus konkurencingumą“, - vardina naujienas S. Skacevičienė ir priduria, kad šiemet parodos formatas bus netradicinis.


Be įprastinių ekspozicijų, konferencijų transporto verslo atstovams, parodoje lankytojų lauks „Vežėjų gegužinė“ su žinomų Lietuvos atlikėjų koncertais, alaus bei maisto degustacijomis.


Tarptautinė transporto ir logistikos paroda „TransBaltica“ vyks gegužės 22-24 dienomis, įėjimas į parodą nemokamas.


Parodos metu vyks šios konferencijos:


Gegužės 22 diena Intelektinės transporto sistemos ir išmaniosios technologijos transporte ir logistikoje

Organizatorius: Susisiekimo ministerija.

Gegužės 23 diena Transportas - eksporto variklis

Organizatoriai: Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija LINAVA bendradarbiaudama su Tarptautine vežėjų sąjunga.

Šaltinis CargoNews - informacinis-analitinis transporto portalas
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt