Dėl rinkliavos už automobilių stovėjimą - skirtingos nuomonės

2012 04 30


Miesto valdžiai parengus rinkliavos už automobilių stovėjimą Klaipėdoje pokyčių projektą, savo nuomonę pareiškė ir klaipėdiečiai. Į racionalius gyventojų pasiūlymus ketinama atsižvelgti.

Iš valdininkų ir politikų sudaryta speciali darbo grupė kelis mėnesius analizavo galiojančius rinkliavos už automobilių stovėjimą Klaipėdoje nuostatus ir pateikė nemažai pasiūlymų, kaip juos pakoreguoti.

Darbo grupė pasiūlė apmokestinti vadinamąsias pilkąsias zonas – senamiestyje ir miesto centre esančias nemokamas automobilių stovėjimo aikšteles.

Daug diskusijų sukėlė siūlymas apmokestinti daugiabučių namų kiemus, o tų namų gyventojams leisti nusipirkti leidimą automobilius statyti kiemuose ir 50 metrų spinduliu nemokamai.

Dar vienas darbo grupės siūlymas – rinkliavą už automobilių stovėjimą senamiestyje rinkti ir savaitgaliais.

Visi galiojančios tvarkos siūlomi pokyčiai buvo pateikti svarstyti visuomenei. Nemažai klaipėdiečių pareiškė savo nuomonę.

Gyventojai vienareikšmiai nepritarė siūlymui, kad už automobilių stovėjimą senamiestyje reikėtų mokėti ir savaitgaliais.

Žmonių nuomonė dėl kiemų apmokestinimo išsiskyrė – vieni tokį siūlymą palaikė, kiti pasisakė neigiamai.

„Visi siūlymai dar bus apibendrinti ir tik tada atiduoti svarstyti politikams. Tačiau galiu pasakyti, kad rinkliavos už automobilių stovėjimą nuostatų keitimo svarstymas su visuomene buvo labai produktyvus, sulaukėme nemažai šviežių žvilgsnių“, – teigė Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Jis tvirtino, kad į racionalius pasiūlymus tikrai bus atsižvelgta. Tarp tokių jis paminėjo gyventojų išsakytą nuomonę, jog pirmąsias dešimt minučių už automobilių stovėjimą nereikėtų mokėti.

Dar vienas – leidimus nemokamai statyti automobilius kiemuose ir 50 metrų spinduliu aplink juos galėtų įsigyti ne tik butų savininkai, bet ir nuomininkai, jei turi nuomos sutartis.

„Norisi pasidžiaugti tuo, kad nebuvo nė vienos nuomonės, jog rinkliavą apskritai reikia panaikinti. Priešingai, net buvo tokių pasiūlymų, kad reikėtų daugiabučių namų kiemus apmokestinti ne tik senamiestyje ir miesto centre, bet ir kitose Klaipėdos vietose. Vadinasi, rinkliava už automobilių stovėjimą pasiteisino“, – tvirtino A.Šulcas.

Šaltinis Kauno diena
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt