Nuo gegužės – nauji uostamiesčio autobusų ir keltų grafikai

2012 04 30


Nuo gegužės klaipėdiečių laukia pokyčiai. Keisis kai kurių miesto autobusų važiavimo grafikai ir maršrutai, keltų tvarkaraščiai. Už automobilių stovėjimą reikės mokėti pajūryje.

Nuo gegužės 1 d. keltai į Smiltynę ir iš jos kursuos dažniau.

Pridedami penki reisai iš Senosios perkėlos ir trys iš Naujosios. Nauji reisai organizuojami tuo metu, kai sulaukiama daugiausia keleivių. Iš Naujosios perkėlos keltai vidutiniškai plauks kas 20 min.

„Žmonių daugėja. Ypač vyraujant geriems orams. Tai labai pasijaučia“, – tvirtino įmonės „Smiltynės perkėla“ Klientų aptarnavimo direktorius Kęstutis Mickevičius.

Nuo gegužės 2 d. rekonstrukcijai bus uždaryta J.Janonio gatvė. Dėl darbų kitaip teks važiuoti 1 ir 2 maršruto autobusams.

1 maršruto autobusai, kad aplenktų J.Janonio gatvę, važiuos Naująja Uosto, S.Dariaus ir S.Girėno, Priestočio gatvėmis. 2 maršruto autobusai suks Herkaus Manto, Lietuvininkų, Šaulių, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėmis.

„Keleiviams, kurie važiuoja 1 maršruto autobusais, bus dar patogiau ir greičiau. 2 maršrutas šiek tiek pailgėjo. Daugiau problemų kyla dėl šio maršruto stotelės įrengimo prie Uosto direkcijos“, – rūpesčiais dalijosi įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Nuo gegužės 2-osios šiek tiek keičiasi ir 11 maršrutas. Jis pratęsiamas iki Lietuvininkų aikštės. Dabar autobusai važiuoja iki Turgaus stotelės. Tradiciškai šie pokyčiai galios iki rugpjūčio 31 d.

Trimis minutėmis nuo gegužės pagreitintas 23 maršruto autobuso važiavimas. Atsižvelgiant į tai pakoreguotas ir 14 maršruto grafikas. Nenorima, kad šie panašiomis trasomis riedantys autobusai važiuotų kartu.

Nuo gegužės 1 d. turėjo startuoti ir du priemiestiniai maršrutai: 25 Turgus–Plikiai–Jokūbavas ir 26 Atgimimo–Radailiai–Šimkai. Tačiau dėl užtrukusių sutarčių derinimų su Klaipėdos ir Kretingos rajonų savivaldybėmis, viskas nukeliama į birželio pradžią.

Keisis ir keturių stotelių pavadinimai. „Ledo arenos“ stotelė vadinsis „Regitros“, „Klaipėdos duonos“ – „Dubysos“, „Šilo“ – „Arenos“, „Vaistinės“ – „Nemuno“.

Toks sprendimas priimtas, nes manoma, kad buvę pavadinimai yra pasenę.

Šaltinis Kauno diena
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt