Turkijos pareigūnai Lietuvoje semsis patirties sienos apsaugos klausimais

2012 04 23


Aukšti Turkijos vidaus reikalų ministerijos (VRM) ir jai pavaldaus Integruoto sienų valdymo departamento pareigūnai susipažins su Lietuvos pasieniečių veikla, jų naudojama infrastruktūra ir technika. Jų vizitas VSAT padaliniuose prasidės pirmadienį ir truks iki penktadienio.

Lietuvos pasieniečių patirtimi domėsis Turkijos VRM sekretoriaus pavaduotojas Necmeddin Kilic, Integruoto sienų valdymo departamento direktorius Adnan Ozdemir, jo pavaduotojas Abdullah Ozbek ir šio departamento projektų pareigūnas Servet Orman. Pirmadienį VSAT centrinėje įstaigoje Vilniuje Turkijos pareigūnams bus pristatoma VSAT sistema ir teisinė jos veiklos bazė.


Vėliau svečiai lankysis VSAT Pasieniečių mokykloje Medininkuose, kur susipažins su čia naudojamomis mokymo metodikomis, priėmimo į mokyklą sistema, kursantų mokymo ir pareigūnų kvalifikacijos kėlimo tvarka.


Antradienį Turkijos pareigūnai lankysis VSAT Vilniaus rinktinės padaliniuose pasienyje su Baltarusija. Rinktinės Štabe Mickūnuose jiems bus papasakota apie saugomo ruožo specifiką, rinktinės struktūrą, tarpinstitucinį bendradarbiavimą, Kinologijos centro veiklą.


Vėliau bus lankomasi Lavoriškių pasienio kontrolės punkte, kur bus pristatytos čia dirbančių pasieniečių vykdomos tikrinimo procedūros.


Nuvykę į Kenos užkardą Turkijos pareigūnai sužinos apie čia dirbančių pasieniečių vykdomą Kaliningrado tranzito kontrolę ir pamatys, kokios techninės priemonės tam naudojamos.


Trečiadienį svečiams apie savo veiklą pasakos VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai. Klaipėdoje esančiame Štabe jie pristatys rinktinės  saugomo sienos ruožo specifiką ir pateiks kitos svarbios informacijos. Turkijos pareigūnai lankysis ir Kopgalio užkardoje. Čia bus papasakota apie objektų jūroje stebėjimą, parodyti pakrančių apsaugos laivai.


Ketvirtadienį apie sienos su Rusija apsaugą svečiai sužinos VSAT Pagėgių rinktinėje. Plaškių užkardoje jiems bus pristatyta joje įdiegta techninė sienos stebėjimo sistema.


Penktadienį Turkijos pareigūnai apsilankys VSAT Vilnaius rinktinės Vilniaus oro uosto užkardoje ir sužinos apie joje dirbančių pasieniečių atliekamas tikrinimo procedūras bei tam naudojamas technines priemones.


Vėliau VSAT centrinėje įstaigoje Vilniuje vyks šio vizito rezultatų apibendrinimas, po kurio svečiai išvyks iš Lietuvos.


Šaltinis CargoNEWS, www.cargonews.lt
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt