„Innotruck“: vilkikų pasaulio radikalas

2012 04 20


Dar šį mėnesį Vokietijoje bus pristatytas, švelniai tariant, nekasdieniškai atrodantis vilkikas „Innotruck“. Inovatyvi transporto priemonė gimė Miuncheno technikos universiteto projekto „Diesel Reloaded“ rėmuose. Projekto tikslas – „pademonstruoti, kaip fundamentalūs pokyčiai automobilizmo, energijos ir IT technologijose gali atliepti esmines socialines tendencijas ir poreikius“.

„Innotruck“ sukurtas ir kaip bandomasis prototipas, ir kaip daugelio kitų technologijų, kurios įdiegtos šio hibrido konstrukcijoje, demonstracinė priemonė. Vilkikas varomas elektra. Transporto priemonės displėjai ir valdymo įrankiai prisitaiko ir prie vairuotojo įgūdžių, ir prie nuolat besikeičiančių eismo parametrų (eismo srautų intensyvumo, vairuotojo budrumo). Tai leis užtikrinti, jog vairuotojas niekad nebus perkrautas informacija – jam jos bus pateikiama tiek, kiek reikia atliekamai užduočiai įvykdyti. Tačiau visi duomenys
bus kaupiami ir juos bus galima gauti, kai to reikės.

Dar vienas iš kertinių „Innotruck“ bruožų – energijos vartojimas. Elektros motorams energiją tieks ne tik baterijos, bet ir sunkvežimio išorėje išdėstytos saulės baterijos, vėjo turbinos. Elektra bus gaminama ir stabdymo metu. Maža to, „Innotruck“ kėbulo išorėje bus ne viena „rozetė“ – kad iš stovinčio vilkiko elektros energijos galėtų pasipildyti kiti elektromobiliai.

Futuristinę vilkiko išvaizdą sukūrė automobilių dizaineris Luidžis Kolanis (Luigi Colani). „Innotruck“ bus galima pamatyti balandžio 23-27 d. Hanoveryje vyksiančioje tarptautinėje parodoje „MobiliTec“.

Šaltinis Kauno diena
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt