Asociacijos “Linava” vadovų vizitas Maskvoje

2012 04 17


Praėjusią savaitę Rusijos sostinėje su darbiniu vizitu viešėję Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos “Linava” prezidentas Algimantas Kondrusevičius, generalinis sekretorius Vidmantas Adomaitis ir TIR departamento direktorius Heliodoras Giedrys susitiko su aukštais pareigūnais ir giminingų asociacijų vadovais.

Vienas svarbiausių susitikimų – su Rusijos Transporto ministro pavaduotoju Nikolajumi Asaulu. Lietuvos delegacija aptarė šalių bendradarbiavimo patirtį kelių transporto srityje ir naujai Rusijos Dūmoje priimto įstatymo pataisų dėl baudų užsienio vežėjams poveikį. Iki šiol šios pataisos dar nebuvo pasirašytos kaimyninės šalies prezidento, todėl jų įsigaliojimas tiksliai dar nėra žinomas.

Susitikime su Rusijos vežėjų asociacijos prezidentu Jevgenijumi Moskvičiovu ir generaliniu sekretoriumi Andrejumi Kurušinu, taip pat kalbėta Lietuvos vežėjams aktualia būsimų baudų tema ir sutarta, jog Rusijos delegacija gegužės viduryje lankysis Lietuvoje ir bus detaliau aptarti trečiųjų šalių vežimų rūšies nustatymo kriterijai bei būsimųjų baudų taikymas.

Tinkamam mūsų vežėjų teisiniam atstovavimui Rusijoje užtikrinti, Maskvoje buvo surengti susitikimai su žymiausiais transporto srities teisininkais, kurie ateityje turėtų suteikti Lietuvos vežėjams kvalifikuotą pagalbą ir konsultacijas.

Svarbūs renginiai

Aptarti bendradarbiavimo galimybių asociacijos „Linava“ delegacija susitiko su Rusijos Ekspeditorių asociacijos vadovu Valerijumi Alisejčiku, kuris balandžio 12 d. Lietuvos ambasadoje vykusiame renginyje „Rusijos ir Lietuvos verslininkų patirtis transporto, ekspedijavimo ir logistikos srityje. Bendradarbiavimo galimybės“ pasirašė su Lietuvos ekspeditoriais ir „Lietuvos geležinkelių“ atstovais bendradarbiavimo memorandumą.

Lietuvos vežėjų asociacijos delegacija dalyvavo ir Maskvoje vykusioje tarptautinėje IRU konferencijoje „Kelių transporto vaidmuo regioninėje Eurazijos integracijoje“, kur aptarti šalių bendradarbiavimo transporto srityje praktiniai aspektai ir TIR sistemos bei ETMK leidimų sistemos svarba.

delegatai sutarė, jog šios dvi sistemos gali padėti sumažinti regioninę atskirtį ir padidinti šalių ekonominio bendradarbiavimo galimybes.

Cargonews

www.cargonews.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt