Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena

2012 04 06

 

Tai diena – suteikianti galimybę atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį, kad kelyje jie būtų kultūringi, mandagūs, drausmingi, nekerštingi, atsakingi.

Kultūringas eismo dalyvių elgesys kelyje – būtina saugaus eismo sąlyga. Mandagumas nieko nekainuoja, bet visus paperka.
Drausmingas eismo dalyvis – neskubantis eismo dalyvis. Nesvarbu, ar vairuojantis automobilį, ar važiuojantis dviračiu, mopedu, motociklu, ar einantis pėsčiomis. Vis tiek neskubantis. Atsakingas žmogus žino, kad kelyje yra ne vienas ir vadovaujasi taisykle: nedaryk kitam to, ko nenori, kad tau darytų. Nebūkime ir abejingi. Pastebėję išgėrusį žmogų sėdantį prie vairo, paprašykime jo to nedaryti arba praneškime policijai. Supraskime, kad toks pranešimas – ne įskundimas, o pareiga. Juk kiekvienas girtas vairuotojas kelia grėsmę ne tik sau pačiam, bet ir aplinkiniams.

Prisiminkime – kelyje svarbiausias yra žmogus – vairuojantis, važiuojantis, einantis. Elkimės kelyje taip, kad paskui nebūtų gėda.
Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir valstybės įmonės „..regiono keliai“ Saugaus eismo dieną paminės įvairiais renginiais.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie SM atstovai, valstybės įmonės „Šiaulių regiono keliai“ ir „Automagistralė“ darbuotojai dalyvaus Saugaus eismo dienos šventės jau tradiciniais tapusiuose renginiuose Šiauliuose. Žmonės galės išbandyti kelininkų atvežtus saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius. Kelininkai paaiškins ir praktiškai parodys saugos diržų naudą, platins visuomenei leidinius saugaus eismo tema ir priemones su šviesą atspindinčiais elementais.

VĮ „Vilniaus regiono keliai“ darbuotojai šios dienos proga surengė mokinių kūrybinių vaizdo filmų konkursą ,,Mes už saugų eismą“.

VĮ „Kauno regiono keliai“ Raseinių rajone organizuoja akciją „Saugus kelyje“. Vyks prevencinė popietė Viduklės darželio vaikams, jų tėveliams ir auklėtojams. Bus demonstruojami mokomieji filmai, įteikiami atšvaitai, knygelės, lankstinukai, vyks pokalbiai. Neliks be dėmesio ir dviratininkai – regiono kelininkai aprengs liemenėmis tuos kelyje sutiktus dviratininkus, kurie jų nebus apsirengę.

VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ prekybos centre „Akropolis“ kartu su kelių policija ir bažnyčia saugaus eismo dieną rengia specialų renginį.
Panevėžyje Šv. Petro ir Povilo parapijos namuose vyks susitikimas su parapijos bendruomene – suaugusiais ir vaikais. Renginį kartu rengia bažnyčia, kelių policija ir įmonė „Panevėžio regiono keliai“. Biržuose kelininkai su kelių policija platins priemones su šviesą atspindinčiais elementais pėstiesiems ir dviratininkams, panašią akciją rengia ir Rokiškio kelininkai.

VĮ „Alytaus regiono keliai“ per vietinę radijo stotį skelbs informaciją apie Saugaus eismo dieną, kartu su kelių policija Alytaus mieste ir rajone surengs specialią akciją. Ši diena bus paminėta ir Alytaus Švč. M. Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčioje.

VĮ „Marijampolės regiono keliai“ informaciją apie saugaus eismo dieną pateiks spaudoje, per vietinę radijo stotį ir Marijampolės mieste esančiame tablo informacine bėgančia eilute. Kartu su kelių policija balandžio 6-ąją surengs akciją.

VĮ „Utenos regiono keliai“ Molėtų kelių tarnyboje organizuoja atvirų durų dieną: vaikams vyks saugaus eismo pamokėlės, įteiks atšvaitų ir leidinių, mokiniai bus supažindinami su kelininkų darbu, kelių tarnyboje naudojama technika.

VĮ „Telšių regiono keliai“ jau prieš balandžio 6-ąją per radijo stotį skelbia informaciją, kurioje akcentuojamas motociklų ir motorolerių vairuotojų saugumas. Saugaus eismo dieną per vietines radijo stotis bus transliuojama speciali socialinė reklama, vyks pokalbiai. Parengti proginiai plakatai, kurie iškabinti seniūnijose, kitose vietose, kur susirenka daugiau žmonių.

VĮ „Tauragės regiono keliai“ vietinėje spaudoje informuos visuomenę apie Saugaus eismo dienos tikslus, skelbimai iškabinti miestų informacinėse lentose, kitose žmonių susibūrimo vietose. Regione demonstruojami informaciniai skydai saugaus eismo tema.

Valstybės įmonė „Automagistralė“ miestuose, esančiuose prie kelių A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir A2 Vilnius–Panevėžys (Vievyje, Elektrėnuose, Ariogaloje, Širvintose) reklaminiuose stenduose iškabins plakatus. Balandžio 6-ąją kelyje A1 įrengtose švieslentėse bus skelbiami užrašai „Pasirinkite saugų greitį“. Kelininkai, vykdydami patrulines kelių apžiūras, keliuose A1 ir A2 pėstiesiems ir dviratininkams, taip pat Kelių muziejaus lankytojams įteiks priemones su šviesą atspindinčiais elementais.

Visų šių priemonių tikslas – pasiekti, kad visos mūsų kelionės būtų saugios.

Gerai vairuoti automobilį – tai ne tik gerai mokėti kelių eismo taisykles, turėti gerus vairavimo įgūdžius, bet taip pat, kas labai svarbu, gerai elgtis kitų atžvilgiu. Į šiurkštų elgesį neverta atsakyti tuo pačiu. Geriausias būdas pamokyti kitus – rodyti ramaus, kultūringo vairavimo pavyzdį.

Saugokime vieni kitus kelyje.

LAKD Eismo saugumo sk.

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt