Konferencija Turkijoje dėl VIKINGO plėtros

2012 03 23


2012 m. kovo 27–30 d. Stambule (Turkija) AB „Lietuvos geležinkeliai“ kartu su LR užsienio reikalų ministerija, Susisiekimo ministerija ir Lietuvos Respublikos ambasada Turkijoje organizuoja konferenciją „Traukinys VIKINGAS. Intermodaliniai sprendimai, plėtra ir perspektyvos“. Šiame renginyje dalyvaus ir pranešimą skaitys Uosto direkcijos rinkodaros ir administracijos direktorius Artūras Drungilas.

Pagrindinės temos, kurios bus gvildenamos renginyje – šaudyklinio konteinerinio traukinio VIKINGAS plėtros į Artimuosius Rytus galimybės ir maršruto pratęsimo iki Turkijos kliuviniai, krovinių iš Turkijos uostų (Samsuno, Stambulo, kt.) per Ukrainos, Baltarusijos ir Klaipėdos uostus į Skandinavijos šalis paieškos ir pritraukimo galimybės. Taip pat bus aptariami ir kiti svarbūs klausimai, susiję su krovinių vežimais konteineriniu traukiniu VIKINGAS.


Šiame renginyje, kuris yra puiki galimybė užmegzti naujus bei naudingus ryšius, pasidalinti praktine verslo patirtimi, naujomis idėjomis bei aptarti bendradarbiavimo galimybes, dalyvaus Lietuvos Respublikos ministro pirmininko patarėjas Algirdas Šakalys, susisiekimo viceministras Arūnas Štaras, Užsienio reikalų ministerijos atstovai, ambasadorius energetikos ir transporto politikos klausimams Vytautas Naudužas, Turkijos, Ukrainos ir Lietuvos geležinkelių, uostų, muitinių ir ekspeditorių asociacijų (PLASKE, LINEKA) atstovai, taip pat Turkijos ir Lietuvos vežėjai, kurie užsiima Turkijos prekių vežimu į Skandinavijos šalis.


Renginio metu 2012 m. kovo 28 d. bus pasirašytas memorandumas tarp Turkijos geležinkelių, Stambulo uosto administracijos, Uosto direkcijos ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ dėl bendradarbiavimo transporto ir logistikos srityje.


Šiek tiek statistikos duomenų

Transportuojant krovinius iš arba į Turkiją 2011 m. apyvarta siekė 263,6 tūkst. t, pokytis +39,7 proc. arba +74,9 tūkst. t, lyginant su 2010 m. Pagrindiniai į Turkiją eksportuojami kroviniai buvo grūdai (krauta 258,8 tūkst. t, pokytis +37,1 proc. arba +70,1 tūkst. t) bei birus metalo laužas (2011 m. krauta 133,3 tūkst. t, pokytis +78,4 proc. arba +58,6 tūkst. t)

VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija
 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt