Klaipėdos uostas kviečia į 100-mečio vakarienę prie molo

2023 06 21


re 2092 DJI 0984

Minėdama Klaipėdos uosto perdavimo Lietuvai 100-metį, Uosto direkcija klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia į 100-mečio vakarienę prie šiaurinio molo Melnragėje. Birželio 30 dieną 19 val. visi norintys laukiami ant jūros kranto, kur vakaru besidažantis dangus, pajūrio vaizdai ir Jonas Nainys (DJ Jovani) įtrauks į romantiškas linksmybes.

„Bangų mūša, pasivaikščiojimas leidžiantis saulei, išplaukiantys ir grįžtantys laivai – visa tai apie šiaurinį molą Melnragėje, kuris tarsi vizitinė uostamiesčio kortelė vilioja ne tik miesto svečius, bet ir kaip magnetas kasdien traukia miestiečius. Molas kartu ir vienas pagrindinių uosto simbolių. Uostas, kuris prieš 100 metų perduotas Lietuvai, šiandien yra viena esminių Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, identiteto dalių. Švęsti šią progą norime ne vieni, todėl kviečiame į išskirtinę šventinę vakarienę visus, mylinčius jūrą ir besididžiuojančius uostu“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

100-mečio vakarienės prie šiaurinio molo Melnragėje svečiai kviečiami išlaikyti jūrinę tematiką ir savo aprangai rinktis baltą ir mėlyną spalvas. Renginio organizatorė, Uosto direkcija, pasirūpins staliukais, tačiau turintys savo, kviečiami atsinešti. Piknikauti bus galima ir ant savo atsineštų pledų, kurie, pageidautina, būtų mėlynos arba baltos spalvų. Užkandžiais, gėrimais ir indais svečiai kviečiami pasirūpinti patys.

Registracija į šventinę vakarienę vykdoma internetu https://portofklaipeda.lt/renginiai/100-mecio-vakariene-prie-molo/

1923 metų sausį Lietuvai atgavus Klaipėdą, birželio 27-ąją mūsų šaliai perduodamas ir Klaipėdos uostas. Lygiai prieš šimtą metų prasidėjo naujas jūrinės Lietuvos valstybės etapas, atvėręs plačias galimybes šalies ekonominei ir socialinei plėtrai. Šiandien uostas pasikeitęs neatpažįstamai. Nuolatinės investicijos į uosto vystymą ir modernizavimą Lietuvos uostą yra atvedusios į pažangiausių ir konkurencingiausiųjų gretas. Keleiviniai ir krovininiai laivai į Klaipėdos uostą ir iš jo kursuoja laivybos linijomis, kurios Klaipėdą tiesiogiai jungia su 70-čia pasaulio valstybių. Klaipėda kasmet sulaukia 6 tūkstančių laivų, kuriais atgabenami ir iškeliauja apie 40 milijonų tonų krovinių, kruiziniais ir keleiviniais laivais Lietuvą pasiekia iki pusės milijono turistų ir keleivių.

Šaltinis, KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt