Klaipėdos uoste – Kazachstano ambasadorius

2023 05 29


IMG 2137

Praėjusių metų gruodį pareigas pradėjęs eiti Kazachstano ambasadorius Lietuvoje TimūrasUrazajevasšiandien atvyko į Klaipėdą iš arčiau susipažinti su vieninteliu Lietuvos jūrų uostu. Kazachstano ambasadoriui pristatyti Klaipėdos uostmetiniai rezultatai, vykdomos veiklos ir teikiamos paslaugos. Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas svečius supažindino suuosto vystymo kryptimis, vykdomais projektais.

„Kazachstanas ir visa Centrinė Azija buvo ir yra svarbus regionas Klaipėdos uostui. Su šia šalimi dirbame ypač aktyviai. Vien praėjusiais metais Uosto direkcija, siekdama stiprinti ekonominius ryšius, dalyvavo septyniuose susitikimuose su Kazachstano atstovais tiek Lietuvoje, tiek Kazachstane. Aktyviai siekiame pritraukti daugiau Kazachstano krovinių, pasiūlyti šiai šaliai logistikos paslaugas bei tranzito per Klaipėdos uostą galimybes. Mūsų tikslas – aktyvinti informacijos dalijimąsi su Kazachstanu. Klaipėdos uostui ypač aktualu gauti naujausią informaciją apie pagrindinius Kazachstano gamintojus, eksporto įmones, turinčias prekybinių ryšių su Europos ir Skandinavijos rinkomis“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Kazachstanas – svarbiausias Lietuvos ekonominis partneris Centrinės Azijos regione.Kazachstano krovinių srautai per Lietuvą geležinkeliais ir per Klaipėdos uostą pastaruosius du dešimtmečius buvo minimalūs, tačiau 2022-ais krovinių srautas iš ir į šią Centrinės Azijos šalį išaugo net 86 procentais ir sudarė 0,2mln. tonų. 

Geležinkelių transportu pernai gabenti 88 procentai Kazachstano krovinių, likę 12 procentų – kelių transportu.

Palyginus pirmą 2023 m. ketvirtį su tuo pačiu laikotarpiu pernai, Kazachstano krovinių krova per Klaipėdos uostą išaugo ženkliai. 2022 m. sausio–kovo mėnesiais krauta 14,5 tūkst. t, o šiemet per tą patį laikotarpį 63,1 tūkst. t (48,6 tūkst. tonų daugiau). Daugiausia tai įvairios žaliavos, geležies lydiniai, naftos produktai, trąšos ir maisto pramonės produktai.

33 universalius bei specializuotus terminalus turintis ir beveik 80mln. t krovinių kasmet galintis krauti Klaipėdos uostas pernai prekybinius ryšius jūra vystė su 69 skirtingomis valstybėmis iš viso pasaulio.

Šaltinis, KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt