Klaipėdos uostas – Hamburgo uosto marketingo asociacijos narys

2023 05 15


IMG 1358 2Šią savaitę Miunchene Vokietijoje po ketverių metų pertraukos ir vėl vyksta didžiausia pasaulyje logistikos ir mobilumo paroda „Transportas ir logistika 2023“. Jos metu Hamburgo uosto stende iškilmingai pasirašyta Klaipėdos uosto įstojimo į Hamburgo uosto marketingo asociaciją sutartis. Buvimas šioje asociacijoje Klaipėdos uostui suteiks prieigą prie analitinės informacijos, rinkos ekspertų įžvalgų. Klaipėdos uostas bus reklamuojamas Vokietijos ir tarptautinėse rinkose.

„Klaipėdos uostą prekybiniai ryšiai kasmet sieja su maždaug 70-čia pasaulio valstybių. Vokietija su visais savo jūrų uostais yra didžiausia Klaipėdos prekybos partnerė, tačiau ryšius su šios šalies jūrų uostais plėtojame ne tik per krovinių srautus, mūsų uostus sieja įvairūs projektai, memorandumai. Įstojimas į Hamburgo marketingo asociaciją yra praėjusių metų gegužę susisiekimo ministro vadovaujamos delegacijos vizito į Vokietiją metu pasirašyto bendradarbiavimo susitarimo tarp Klaipėdos ir Hamburgo uostų tąsa“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Hamburgo uosto marketingo asociacija įkurta 1985 metais kaip dukterinė Hamburgo uosto pelno nesiekianti organizacija, šiandien vienijanti daugiau nei 200 narių iš įvairių pasaulio valstybių. Asociacija jos nariams teikia pagalbą ir rekomendacijas uosto veiklos, logistikos, laivybos maršrutų, muitinės taisyklių ir kitais aktualiais klausimais. Hamburgo marketingo asociacija taip pat rengia ataskaitas ir rinkos analizes apie naujausius pokyčius ir tendencijas, esant poreikiui teikia informaciją apie konkrečią šalį ir jos ekonomiką. Asociacija vykdo įvairią rinkodaros ir komunikacijos veiklą, siekdama didinti informuotumą apie savo narius: organizuojami bendri renginiai, nariai reklamuojami Vokietijos ir tarptautinėse rinkose. Hamburgo uosto marketingo asociacija bendradarbiauja su įvairiomis nacionalinėmis ir tarptautinėmis organizacijomis, kad sustiprintų savo tinklą ir propaguotų narių interesus, palaiko glaudžius ryšius su pramonės asociacijomis, prekybos organizacijomis, prekybos rūmais ir kitomis jūrinio sektoriaus institucijomis, siekiant skatinti partnerystę ir keistis žiniomis.

„Visas Baltijos jūros regionas Hamburgo uostui yra nepaprastai svarbus, o Klaipėda yra krovinių lyderė Baltijos šalyse. Džiaugiamės galėdami pasveikinti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją kaip naują narę ir tikimės, kad mūsų uostai ir jų bendruomenės taip pat pradės naujo lygio bendradarbiavimą“, – teigia Hamburgo uosto rinkodaros generalinis direktorius Axelis Matternas.

Hamburgo uostas yra ne tik didžiausias Vokietijos jūrų uostas, bet ir vienas didžiausių ir judriausių jūrų uostų Europoje. Hamburgo uostas įsikūręs prie Elbės upės, netoli Šiaurės jūros. Jame kasmet kraunama daugiau nei 100 milijonų tonų įvairių krovinių, įskaitant konteinerius, biriuosius krovinius, transporto priemones. Pagal konteinerių krovą jis yra vienas didžiausių uostų Europoje. 2022 metais čia krauta daugiau nei 8 milijonai konteinerių (TEU). Dėl strateginės uosto vietos ir išvystytos infrastruktūros jis yra patrauklus pasirinkimas tarptautinei laivybai. Uosto geležinkelių tinklas jungia didžiuosius Vokietijos ir kitų šalių miestus, todėl galima pasiekti svarbius pramonės ir ekonomikos centrus. Taip pat čia puikiai išvystytas sausumos ir vidaus vandens kelių tinklas. Hamburgo uostas tvirtai žengia ir uosto žalinimo kryptimi.

Klaipėdos uosto įstojimas į Hamburgo marketingo asociaciją yra lyg tolimesnis žingsnis, siekiant megzti glaudesnius ryšius. 2022 m. gegužės 5 dieną pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas tarp Klaipėdos ir Hamburgo uostų. Pasirašymo ceremonija tąkart vyko Lietuvos delegacijai, vadovaujamai susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio, viešint Vokietijoje.

Klaipėdos uoste yra ne viena laivybos linija, jungianti Klaipėdos ir Vokietijos uostus.Krovinių srautai iš ir į Vokietiją Klaipėdos uoste 2022 metais sudarė daugiau nei 12 procentų visos uosto krovos, gabenta 4,5 mln. tonų krovinių. Daugiausia vežta ro-ro krovinių – 2,4 mln. tonų, krovinių konteineriuose – 1,3 mln. tonų.

IMG 1335

IMG 1345

IMG 1374

IMG 1393

Šaltinis KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt