Susisiekimo ministras M. Skuodis vyksta į Lenkijos–Ukrainos pasienį, dalyvaus tarptautiniame susitikime dėl Baltijos uostų sujungimo su Ukraina

2023 03 29


Susisiekimo ministras Marius Skuodis šį trečiadienį išvyksta dviejų dienų vizito į Lenkijos–Ukrainos pasienį Žešuve, kur dalyvaus tarptautiniame susitikime dėl strateginių transporto jungčių Vidurio ir Rytų Europoje plėtros bei paramos Ukrainai, taip pat su kaimyninės šalies kolega Andrzejumi Adamczyku apžiūrės strateginius infrastruktūros objektus netoli sienos su Ukraina.

Tarptautinio transporto forumo (ITF) ir Lenkijos infrastruktūros ministerijos organizuojamame tarptautiniame susitikime bus diskutuojama, kaip gerinti susisiekimą su Ukraina, užtikrinant efektyvius transporto koridorius su Vakarais ir Baltijos šalių jūrų uostais. M. Skuodis konferencijoje moderuos vieną iš ministrų apskritojo stalo diskusijų tema „Vidurio ir Rytų Europa kaip vartai į pasaulį saugiai ir besivystančiai Ukrainai“.

Renginio metu Lietuvos susisiekimo ministras planuoja susitikti su Jungtinės Karalystės transporto sekretoriumi Marku Harperiu. Taip pat kartu su Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Ukrainos ministrais bendroje spaudos konferencijoje ketinama pristatyti 22 ITF priklausančių šalių bendrą pareiškimą dėl Ukrainos transporto infrastruktūros atstatymo.

Tęsdamas vizitą, ministras M. Skuodis lankysis prie Lenkijos ir Ukrainos sienos esančio kelio Korčova–Krakovecas pasienio punkte, Peremislio geležinkelio stotyje. Čia Lenkijos ir Ukrainos pasienyje numatoma ir dar viena – Europos Komisijos, Europos finansinių institucijų atstovų, Ukrainos ir Rytų Europos šalių ministrų – diskusija apie Europos Sąjungos ir Ukrainos „solidarumo koridorių“ finansavimą.

M. Skuodis su Lenkijos infrastruktūros ministru taip pat apžiūrės Lenkijos pietryčiuose, šalia Žešuvo miesto, esančio strateginės reikšmės kelio „Via Carpatia“ atkarpą–tunelį. Lietuva ir Lenkija siekia kartu plėtoti šiaurės–pietų krypties transporto koridorių nuo Baltijos šalių uostų iki Juodosios jūros, kad atsirastų papildomos transporto jungtys su Ukraina, didėtų keleivių, krovinių ir karinio mobilumo galimybės regione.

2023 m. gegužę Lietuva perims vadovavimą ITF. Šiuo metu šiai tarpvyriausybinei organizacijai pirmininkauja Jungtinė Karalystė.

Šaltinis, sumin.lrv.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt