Lietuvos atstovai dalyvaus 30-ajame Ekonomikos forume ir konferencijoje ,,Karpatų Europa“

2021 09 09


Susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas trečiadienį, rugsėjo 8 d.
, kartu su komanda dalyvaus 30-ajame Ekonomikos forume ir konferencijoje ,,Karpatų Europa“. Tai didžiausias Šiaurės ir Vidurio Europos ekonomikos forumas, kuriame atskirose platformose įvairių šalių atstovai diskutuos apie regiono saugumą, ekonomikos plėtrą bei šių dienų iššūkius.

„Šis tarptautinis forumas leidžia stiprinti tarpusavio ryšius ir kartu ieškoti būdų efektyviai spręsti visus geopolitinius iššūkius, su kuriais vis dažniau susiduriame. Lenkija mums yra strateginė valstybė, su kuria kartu įgyvendiname tokius tarpvalstybinės svarbos projektus kaip „Rail Baltica“, „Via Baltica“ ir „Via Carpatia“. Lietuva yra suinteresuota ir toliau sėkmingai įgyvendinti minėtus projektus, atsižvelgdama į ES TEN-T politikos tikslus ir galimybes“, – teigia susisiekimo viceministras J. Skačkauskas.

Renginio dalyviai diskusijoje „Žaliojo kurso įtaka transporto politikai Vidurio Europoje“ aptars geležinkelių transporto plėtojimo ir populiarinimo svarbą įgyvendinant Europos Sąjungos žaliojo kurso tikslą – iki 2050 m. 90 proc. sumažinti išmetamų teršalų kiekį.

,,Norint pereiti prie tvaresnio transporto, turi būti siekiama plėtoti intermodalumą ir pirmenybę teikti pigesniam, prieinamesniam ir švaresniam keleivių ir krovinių vežimui geležinkelių transportu. Geležinkelių maršruto tarp Varšuvos ir Vilniaus paleidimas patenkintų augančius keleivių mobilumo poreikius, o artimoje ateityje nutiesus visą trasą dar labiau išpopuliarintų projektą „Rail Baltica“, –pranešime akcentuos Lietuvos atstovas.

Viceministras taip pat pasidžiaugė, kad šių metų liepą iš Lenkijos į Kauno intermodalinį terminalą atvykęs pirmasis intermodalinis traukinys yra sėkmingo abiejų šalių – Lietuvos ir Lenkijos – bendrovių „LTG Cargo“ ir „PKP Cargo“ bendradarbiavimo vaisius, padėjęs reguliaraus krovinių vežimo europine vėže konteineriuose ir puspriekabėse pagrindus.

Lenkijoje organizuotoje konferencijoje taip pat dalyvaus Lenkijos infrastruktūros ministras Andrzejus Adamczykas, Slovėnijos infrastruktūros ministras Jernejus Vrtovecas, Juodkalnijos ekonominės plėtros ministras Jakovas Milatovicius, Ukrainos infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas ir Čekijos transporto viceministras Janas Sechteris.

Vizito metu taip pat vyks dvišalis susitikimas su Lenkijos infrastruktūros ministerijos valstybės sekretoriumi Rafalu Weberiu.

Šaltinis Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt