Susisiekimo ministerija: keičiamas Ryšių reguliavimo tarnybos valdymo modelis

2021 06 18


Vyriausybė, šiandien pritardama Susisiekimo ministerijos pateiktiems Elektroninių ryšių įstatymo ir su juo susijusių teisės aktų projektams, kartu pritarė ir naujam Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) valdymo modelio įgyvendinimui. Šiais pokyčiais siekiama užtikrinti tvarią elektroninių ryšių sektoriaus plėtrą, aukščiausią skaidrumo lygį bei konkurencingą RRT Tarybos narių atlygį.

„Ryšių reguliavimo tarybos valdymo modelį tobulinome atsižvelgę į tarptautinių organizacijų rekomendacijas dėl gerosios valdysenos, taip pat kitų nacionalinių ir Europos Sąjungos sektorinių reguliuotojų valdymo modelius. Manome, kad naujasis RRT valdymo modelis užtikrins veiksmingą rinkos dalyvių konkurenciją ir investicijas, atsižvelgiant į ateities poreikius. Taip pat šis pokytis sudarys geresnes sąlygas pritraukti ir išlaikyti darbui Taryboje aukščiausios kompetencijos profesionalus. Šiais pokyčiais siekiame, kad RRT veikla būtų maksimaliai skaidri ir pažangi“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Pasak ministro, šioje srityje svarbu užtikrinti veiksmingą rinkos dalyvių konkurenciją, investicijas ir inovacijas, atspindinčias ne tik šių dienų problematiką, bet ir ateities poreikius. Tokią misiją vykdanti RRT turi veikti maksimaliai skaidriai ir pažangiai, būtent todėl siūloma tobulinti jos valdymo modelį.

Naujame modelyje siūloma, kad RRT bus kolegialiai valdoma penkių Tarybos narių, atrinktų pagal konkurencingą ir viešą procedūrą. Tarybos narius, kaip ir dabar, Ministro Pirmininko teikimu skirs Respublikos Prezidentas 5 metų laikotarpiui.

Elektroninių ryšių sektoriaus sukuriama pridėtinė vertė yra svarbi Lietuvos ekonomikai, tarptautiniam įvaizdžiui ir vartotojų poreikiams, o RRT kaip sektoriaus reguliuotojo vaidmuo yra labai svarbus, turintis didelę įtaką rinkai. Tad dirbti RRT Taryboje siekiama pritraukti aukščiausios kompetencijos profesionalus.

2001 m. įsteigta RRT yra nacionalinė elektroninių ryšių, pašto ir geležinkelių transporto rinkų reguliavimo institucija. Ši įstaiga prižiūri daugiau kaip 200 ūkio subjektų.

Šaltinis Susisiekimo ministerija.

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt