Testavimas jūrų uostuose pasiteisino

2021 04 30


300 Tadas PovilauskasPer du mėnesius galimybe uosto terminaluose testuotis prieš kelionę laivu pasinaudojo beveik 5000 asmenų, rodo DFDS duomenys. Nuo vasario pabaigos keltų keleiviams sudarytos sąlygos atlikti koronaviruso testą Klaipėdos, Paldiski (Estija) ir Karlshamo (Švedija) uostuose.

„Vasario mėnesį visos valstybės, į kurias plaukia DFDS keltai, įvedė reikalavimą atvykstantiems turėti ne senesnį kaip 48 val. neigiamą koronaviruso testą, todėl kartu su savo partneriais sudarėme sąlygas keleiviams pasitikrini prieš kelionę. Šiuo metu šis reikalavimas taikomas tik plaukiantiems į Švediją ir nesvarbu ar iš Vokietijos, ar iš Švedijos grįžtantiems į Lietuvą – jie į keltą įleidžiami tik pateikę neigiamą testo rezultatą įrodantį dokumentą. Pirmieji mėnesiai rodo, kad ši paslauga yra labai populiari ir reikalinga“, – sako Vaidas Klumbys, DFDS komunikacijos vadovas Baltijos šalims.

Paslaugos poreikis auga

DFDS duomenimis, per pirmuosius du mėnesius galimybe testą pasidaryti Klaipėdos centriniame terminale, kur testavimo punktas veikia nuo vasario 26 d., pasinaudojo virš 1500 keleivių, plaukiančių į Švediją arba per Vokietiją vykstančių į kitas šalis. Testavimo punkte Karlshamno uoste (Švedija), kuris veikia nuo kovo 9 d., ištestuota virš 1100 žmonių. Nuo vasario 16 d. Paldiski uoste veikiančiame testavimo punkte atlikti 2250 koronaviruso testai.

Pasak V. Klumbio, nuo testavimo pradžios visuose testavimo punktuose patvirtinta po keletą teigiamų atvejų: „Gavęs teigiamą atsakymą, keleivis tęsti kelionės negali, tačiau už tam tikrą mokestį gali perkelti ją į vėlesnę jam patogią datą. Griežtai laikydamiesi šios taisyklės mes apsaugome keleivį nuo dar didesnių nuostolių, nes, pavyzdžiui, iš Švedijos jis būtų grąžintas atgal į Lietuvą ir turėtų susimokėti už bilietus atgal.“

Keleiviai vertina teigiamai

Galimybę atlikti koronaviruso testą prieš lipant į keltą teigiamai vertina ir keleiviai. „Žmonių reakcija į paslaugą gera, keleiviai yra patenkinti, jog palengviname jiems kelionės planavimą, suteikdami galimybę testą pasidaryti terminale. Nemažai jų to pasidaryti prieš kelionę nespėja, kiti – nežino, tretiems kyla problemų su registracija valstybinėse sistemose“, – sako V. Klumbys.

DFDS atstovas pastebi, kad vis dar nemažai dėmesio tenka skirti aiškinant, kodėl tokie testai yra reikalingi: „Kai kurie žmonės galvoja, kad testas yra keltų kompanijos reikalavimas, tačiau tai nėra tiesa. Reikalavimą turėti neigiamą testą įvedė valstybės, o mes savo ruožtu padedame keleiviams atitikti tuos reikalavimus, kad jie galėtų patekti į keltą ir saugiai pasiekti kelionės tikslą“.

Pasak V. Klumbio, atsižvelgiant į keleivių pageidavimus, paskutinėmis savaitėmis testavimo apimtys Centriniame Klaipėdos terminale dar labiau praplėstos: „Poreikis pastaruoju metu išaugo, todėl testus atliekanti laboratorija „Synlab“ padidino savo pajėgumą ir dabar turi galimybę terminale priimti dvigubai daugiau žmonių.“

Šaltinis SEB bankas

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt