Klaipėdos uosto prioritetas – žalioji kryptis

2021 04 14


Klaipėdos jūrų uostas brėžia darnumo su aplinka kryptį. VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą žaliojo uosto koncepcijai parengti.

Koncepcijos tikslas yra pirmiausiai įvertinti uosto veiklos ir plėtros poveikį aplinkai ir sudaryti tvaraus žaliojo uosto vystymo planą. Jame turės būti aiškūs tikslai bei numatytos priemonės jiems pasiekti. Koncepcija turėtų skatinti uosto verslo subjektus diegti aplinkai palankias technologijas bei jas vystyti.

„Laikomės savo nusibrėžtos krypties ir tikslingai siekiame ja eiti. Ne tik Baltijos jūros, bet ir pasaulio uostai savo veiklai kelia darnumo su aplinka prioritetą. Akivaizdu, kad ateityje darnumo kriterijus bus svarbus ir verslo konkurencingumui, – teigia Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius. – Mūsų pačių, dalyvaujančių versle, vidinės nuostatos yra po savęs palikti ne tai, ką radome, o sukurti dar geriau. Yra nacionaliniai ir tarptautiniai reikalavimai, žymintys mums žaliąją kryptį, kurios turime laikytis.“

Anot A. Latako, siekiama, kad koncepciją, kuria uostas vadovausis vystydamas veiklą, parengtų šios srities profesionalai.

Žaliojo uosto koncepciją turės sudaryti uosto aplinkos apsaugos politika, koncepcijos įgyvendinimo schemos ir planas. Vadovaujantis atliktais situacijos ir rizikų vertinimais, turės būti nustatytos prioritetinės aplinkos apsaugos įgyvendinimo kryptys, išdėstytas jų eiliškumas pagal svarbą, rekomenduojamos priemonės, kurios užtikrintų tvarią aplinką ir uosto konkurencingumą.

Vienas iš koncepcijos rengėjui keliamų uždavinių – detaliai išnagrinėti kitų Europos Sąjungos uostų ir Baltijos jūros regiono uostų lyderių, savo veikloje taikančių tvarumo ir darnumo su aplinka principus, gerosios praktikos pavyzdžius.

Šaltinis KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt