„Darnu Group“ šiemet planuoja investuoti 65 mln. eurų

2021 01 19


250 intro Sigita Survilaitė.jpgSigita Survilaitė-Mekionienė - foto Rytis Šeškaits

Viena didžiausių Lietuvoje erdves gyvenimui, darbui ir poilsiui kurianti bendrovė „Darnu Group“ šiemet į NT objektus ketina investuoti 65 milijonus eurų. 33 mln. eurų numatyti gyvenamosios paskirties objektų vystymui, dar 32 mln. – komercinės ir kitos paskirties projektams.

„Praėjusių metų rezultatai rodo, kad paklausa aukštos klasės būstui ir biurams Vilniuje išlieka stabili. Pandemija ne tik nesustabdė mūsų ilgalaikių planų, bet ir atvėrė naujas galimybes. Reaguodami į besikeičiančius rinkos poreikius, suplanavome naujų koncepcijų projektus, skirtus verslui“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Pernai bendrovė planavo investuoti 71 mln. eurų, šiuos planus pandemijos sukeltas ekonomikos sulėtėjimas mažino apie 15 mln. eurų, tačiau nė vieno projekto vystymas stabdomas nebuvo, korekcijos taikytos tik dėl statybos darbų planavimo eigos.

Planuose – nauji projektai

Kaip ir pernai, šiemet didžioji dalis investicijų – 38 mln. eurų – bus skiriama sostinės senamiestyje įsikūrusiam „Paupiui“. 27 mln. eurų teks rajono gyvenamųjų namų statybai, 11 mln. eurų – naujos koncepcijos biurų kompleksui.

Netrukus prasidės neseniai rinkai pristatyto daugiafunkcinės paskirties patalpų komplekso „Vilniaus verslo parkas“ statybos, kuriam numatyta skirti apie 20 mln. eurų.

Bendrovė planuoja ir naujų investicinių projektų įsigijimą, jų biudžetai bus tikslinami metų eigoje.

Tęs privačios ir viešosios partnerystės projektus

Viešosios bei privačios partnerystės (VPP) srityje lyderiaujanti įmonių grupė bendradarbiavimą su viešuoju sektoriumi tęs ir šiemet.

„Savo portfelyje turime jau 4 tokius projektus. Esame sukaupę didelę patirtį ir džiaugiamės, kad tokie abipusio pasitikėjimo bei kompetencijų sutelkimo projektai Lietuvoje tampa vis populiaresni“, - teigia S. Survilaitė-Mekionienė.

„Darnu Group“, pirmoji VPP būdu Vilniuje pastačiusi policijos komisariatą ir areštinę, dabar šiems pastatams teikia priežiūros paslaugas. Šiais metais lėšos bus investuojamos į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato administracinio pastato bei areštinės statybas, o taip pat į Karinių miestelių Šilalės ir Vilniaus rajonuose projektavimą pagal ką tik pasirašytą Viešosios ir privačiosios partnerystės sutartį su LR Krašto apsaugos ministerija.

Dėmesys – socialinei atsakomybei

„Darnu Group“ šiemet pradės didžiausio uždarų teniso kortų komplekso Baltijos šalyse „SEB arena“ rekonstrukciją. Jos metu bus įrengta daugiau žaidimo aikštelių ir pirmoji Lietuvoje specializuota teniso arena.

Teniso ir kitų rakečių sporto populiarinimas šalyje jau daugelį metų yra pagrindinė „Darnu Group“ socialinė iniciatyva, kuriai įmonių grupė kasmet skiria finansinę paramą ir augina šios sporto šakos svarbą.

Bendrovės įsteigtas „Darnių iniciatyvų fondas“ šiemet 500 tūkst. eurų paskirtys įvairiems socialinės atsakomybės projektams. Dar 200 tūkst. eurų dviejų metų eigoje planuojama skirti meno projektams „Paupyje“ – kūrėjai unikaliais darbais puoš naujojo sostinės rajono erdves.

Šaltinis Integrity PER

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt