Skelbiama susisiekimo ministro M. Skuodžio politinės komandos sudėtis

2021 01 04


Susisiekimo ministras Marius Skuodis pristato savo politinės komandos narius. Ministerijoje darbą pradeda dvi viceministrės, ministerijos kancleris ir trys patarėjai.

Ekonomikos mokslų daktaro laipsnį turinti Agnė Vaiciukevičiūtė skiriama į susisiekimo viceministrės pareigas. Ji bus atsakinga už susisiekimo inovacijų, skaitmeninimo, darnaus judumo ir žaliojo kurso prioritetus bei telekomunikacijų plėtrą. A. Vaiciukevičiūtė turi sukaupusi didelę tarptautinio bendradarbiavimo patirtį, mokėsi ir stažavosi Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, P. Korėjos, Čekijos bei Italijos mokslo, inovacijų ir politikos formavimo institucijose. A. Vaiciukevičiūtė Vilniaus Gedimino Technikos universitete (dabar Vilnius Tech) Verslo vadybos fakultete pastaruoju metu dirbo Strateginės partnerystės prodekane bei Finansų inžinerijos katedros docente.

Loreta Maskaliovienė nuo sausio 14 d. užims taip pat susisiekimo viceministrės pareigas. Ji kuruos vandens ir geležinkelių transporto sritis, Europos Sąjungos politiką, tarptautinį bendradarbiavimą, valstybės strateginius projektus. Būsima susisiekimo viceministrė yra sukaupusi daugiau nei 15 metų patirtį valstybės ir ES investicijų srityje, vertinant bei įgyvendinant įvairias ilgalaikes valstybės strategijas ir investicijų planus. Prieš tai L. Maskaliovienė ėjo finansų viceministrės pareigas. Ji yra baigusi Miestų planavimo ir vadybos magistro studijas Vilniaus Gedimino Technikos universitete.

Ramūnas Dilba skiriamas Susisiekimo ministerijos kancleriu. Jis taip pat kuruos valstybės valdomų įmonių politikos klausimus. R. Dilba turi didelę ES investicijų, vadovavimo komandoms bei projektinio valdymo patirtį, pastaruoju metu ėjo Energetikos ministerijos kanclerio pareigas. Jis įgijo Europos studijų magistro laipsnį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

„Formuodamas savo politinę komandą, visų pirma vertinau šių žmonių žinių ir patirties kuo platesnę aprėptį, kad ji papildytų Susisiekimo ministerijos darbuotojų kompetencijas. Susisiekimas šalyje apima labai daug sričių, sistema labai įvairiapusė, veikia daug skirtingų įmonių ir įstaigų. Todėl itin svarbus komandos nepriklausomumas, į ateitį orientuotiems pokyčiams reikalingų žinių bagažas ir užsidegimas sutvarkyti ir sustyguoti šią strategiškai svarbią šaliai sritį, kad ji būtų kuo priimtinesnė, inovatyvesnė, patogesnė žmogui. Vertinant besiformuojančią komandą ypač džiaugiuosi, kad pavyko suburti stiprias kompetencijas ES ir valstybės investicijų klausimais“, - apibendrina komandos sudėtį ministras.

M. Skuodžio komandoje taip pat dirbs trys patarėjai.

Verslo valdymo magistras Darius Stravinskas paskirtas susisiekimo ministro patarėju, atsakingu už pašto, telekomunikacijų sritį, 5G diegimą šalyje. Jis yra dirbęs tiek privataus sektoriaus telekomunikacijų srityje, tiek ir viešajame sektoriuje. D. Stravinskas Verslo valdymo magistro laipsnį įgijo ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, Airijoje studijavo mobiliųjų komunikacijų technologijas.

Aidas Rimkevičius paskirtas susisiekimo ministro patarėju transporto klausimais. A. Rimkevičius yra buvęs diplomatas, Užsienio reikalų ministerijoje dirbęs ekonominio saugumo politikos klausimais, pastaruoju metu Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje ėjo Investicijų politikos skyriaus vedėjo pareigas, dirbo su investuotojams svarbios infrastruktūros plėtra ir investicinės aplinkos gerinimo iniciatyvomis. Susisiekimo ministro patarėjas Mykolo Romerio universitete baigė dvejas magistro studijų programas: Politikos mokslų bei Verslo administravimo srityse, stažavosi JAV bei Japonijoje.

Gabrielė Vasiliauskaitė dirbs Susisiekimo ministro atstove spaudai. G. Vasiliauskaitė sukaupusi didelę darbo įvairiose žiniasklaidos priemonėse patirtį, vadovavo Vilniaus oro uosto komunikacijai, ėjo švietimo ir mokslo ministrės J. Petrauskienės atstovės spaudai pareigas, Vyriausybės kanceliarijoje dirbo su strateginių projektų komunikacija. Ji Vilniaus universitete yra baigusi žurnalistikos studijas, studijavo Švedijoje.

Šaltinis sumin.lrv.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt