Susisiekimo ministro pareigas pradeda eiti Marius Skuodis

2020 12 11


Šiandien, gruodžio 11 d., Seimui pritarus XVIII Lietuvos Respublikos Vyriausybės programai, susisiekimo ministro pareigas pradeda eiti Marius Skuodis.

Darbą pradedantis susisiekimo ministras M. Skuodis pabrėžia atvirumo ir viešumo svarbą priimant visuomenei svarbius sprendimus, informuojant apie investicinių sprendimų motyvus. Jis numato daug dėmesio skirti transporto ir logistikos sistemos konkurencingumo didinimui bei strateginiams projektams, tarp jų – europinės vėžės geležinkelio projektui „Rail Baltica“. Vienas svarbiausių aspektų – į susisiekimo sektorių atnešti kuo daugiau Europos žaliojo kurso, mažinant transporto taršą, elektrifikuojant geležinkelius ir skatinant darnų judumą miestuose. Ministro dėmesio centre – žmogus, kaip prioritetas Susisiekimo ministerijos sprendimų priėmimo srityje.

„Džiaugiuosi prisijungdamas prie Susisiekimo ministerijos kolektyvo, su kuriuo teko ne kartą dirbti ir anksčiau. Iš patirties žinau, kad vadovas yra stiprus tiek, kiek stipri kartu su juo dirbanti komanda. Tikiu, kad kartu su šia komanda pavyks įveikti kylančius iššūkius ir pasiekti, kad Lietuvos susisiekimo sistema taptų „žalesnė“, inovatyvesnė ir labiau pritaikyta kiekvieno visuomenės nario poreikiams“, – sako susisiekimo ministras M. Skuodis.

35-erių metų M. Skuodis Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute yra įgijęs socialinių mokslų daktaro laipsnį bei viešosios ir ekonominės politikos viešojo administravimo magistro laipsnį Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokykloje. Nuo 2018 m. jis buvo ekonomikos ir inovacijų viceministras, prieš tai vadovavo Lietuvos banko Tarptautinių ryšių departamentui, dėstė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Šaltinis sumin.lrv.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt