J. Narkevič susitikime su Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane – dėmesys abiejų šalių transporto aktualijoms

2020 10 01

250 intro sm

Spalio 1 d. susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič susitiko su Lietuvos ambasadoriumi Kazachstane Gintautu Vasiuliu, su kuriuo aptarė Lietuvos ir Kazachstano transporto sektorių aktualijas bei nuolat vystomą dvišalį bendradarbiavimą.

Susitikimo metu daugiausia dėmesio skirta aktualiems klausimams transporto sektoriuje. „Lietuva ir Kazachstanas turėtų išnaudoti dvišalio bendradarbiavimo potencialą krovinių pervežimo sektoriuje, tačiau turime užtikrinti lygias konkurencijos sąlygas, tinkamą tarpvyriausybinio susitarimo nuostatų laikymąsi“, – akcentavo susisiekimo ministras J. Narkevič.

Susitikime taip pat buvo pasidalinta įžvalgomis apie Lietuvos ir Kazachstano derybas dėl leidimų kvotų šiems ir 2021 m. Pasak J. Narkevič, Lietuva siekia, kad gauti leidimai abiejų šalių vežėjams suteiktų vienodas galimybes vežti tuos pačius krovinius iš Lietuvos Respublikoje esančių terminalų.

Ministro teigimu, šių metų lapkričio mėnesį tikimasi surengti Mišrios komisijos posėdį, kuriame būtų aptarti Lietuvai ir Kazachstanui aktualūs kvotų ir tolesnio ekonominių santykių vystymo klausimai.

Šaltinis sumin.lrv.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt