Triukšmui suvaldyti – papildomos priemonės

2020 09 07


558 article trksm

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiaurinėje uosto dalyje pastatė triukšmo matuoklį, kuris leis kontroliuoti triukšmo, kylančio dėl krantinės polių kalimo, lygį. Triukšmo lygį nuolat stebės Uosto dispečeriai – jam viršijus normas, operatyviai bus susisiekta su rangovų atstovu.

Papildomos prevencinės priemonės pasitelktos dėl vakar vėlyvą vakarą Melnragėje girdėto polių kalimo triukšmo. Šį rytą į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkciją pakviestas statybų rangovo „UAB „Tilsta“ atstovas, atsakingas už krantinės Nr. 1 sienos kalimo darbus.

„Vakar vakare apie šią situaciją kalbėjome su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku, sutarėme, jog dėsime visas pastangas, kad statybos darbai netrikdytų žmonių poilsio. Dėl to nuoširdžiai atsiprašome ir Melnragės, ir Klaipėdos miesto gyventojų. Šiandien pareikalavome statybų darbų rangovo darbus planuoti taip, kad gyvenantys netoli statybvietės, nepatirtų nepatogumų. Puikiai suprantame, kad rangovas nenori atsilikti nuo darbų grafiko, tačiau turime visi suprasti, kad gyventojai dėl to neturėtų kentėti“ – sakė Algis Latakas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas.

Statybos darbų vykdytojo atstovai pažadėjo į pastabas atsižvelgti ir darbus vykdyti  taip, kad nebūtų viršijamos triukšmo normos. Kad darbai vyktų sparčiau, vietoj vienos poliakalės, šiuo metu dirba dvi. Rangovo užsakymu parinkta įmonė yra atlikusi triukšmo sklaidos modeliavimą, kuris parodė, kad labiausiai garsas, priklausomai nuo vėjo krypties, gali sklisti į arčiausiai esančios Melnragės gyvenvietės pusę, todėl yra pastatyta triukšmą turinti slopinti konteinerių sienutė. Krantinės rekonstrukcijos darbus atlieka UAB „Tilsta“ ir UAB „Fegda“.

Uosto direkcija dar kartą atsiprašo už nepatogumus. 

Šaltinis www.portofklaipeda.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt