Tarša Klaipėdos uosto Žiemos įlankoje likviduota

2020 08 11


558 article klpsp

Antradienį apie vidurdienį Klaipėdos uosto Žiemos įlankoje galutinai užbaigti taršos likvidavimo darbai.  Iš viso Žiemos uosto įlankoje surinkta apie 140 m3 užteršto vandens. Vykdant taršos likvidavimo darbus panaudota ir perduota utilizuoti 316 m absorbcinių bonų.

„Noriu padėkoti visiems dirbusiems bei talkinusiems šioje operacijoje – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos specialistams, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro, Karinių oro pajėgų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgoms, aplinkosaugininkams. Ačiū visiems už operatyvų ir sutelktą darbą“, – dėkojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Naftos produktų dėmė uosto akvatorijoje buvo pastebėta ankstų sekmadienio rytą. Apie įvykį buvo informuotos atsakingos institucijos, nedelsiant buvo išsiųstas teršalams rinkti skirtas Uosto direkcijos kateris „Zunda“, Žiemos uosto įlanka buvo užtverta bonomis. Papildomai buvo pasitelktas Uosto direkcijos narų ir naftos surinkimo laivas „Naras“.

 Šaltinis www.portofklaipeda.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt