Uoste triukšmo dėl polių kalimo vakarais bus mažiau

2020 08 07


558 article KVJUD nuotr.

Atsižvelgus į gyventojų skundus dėl triukšmo, krantinės rekonstrukciją šiaurinėje Klaipėdos jūrų uosto dalyje atliekantis rangovas žada polių kalimo darbus, kiek bus įmanoma technologiškai, intensyvinti dienos metu. Tad vakarais triukšmo dėl vykdomų darbų turėtų būti mažiau.

Šiuo metu vykdomi krantinės Nr. 1 sienos kalimo darbai. Vadovaudamiesi higienos normomis, numatančiomis triukšmo ribinius dydžius, šiuos darbus rangovai gali vykdyti nuo 6 val. iki 22 val.

„Gauname gyventojų skundų, kad vakarais yra trikdomas jų poilsis, nors, kaip teigia rangovai, poliai yra kalami tik leistinu laiku. Tad paprašėme rangovo, kad kiek įmanoma daugiau darbų būtų atliekama dienos metu. Uosto direkcija atsiprašo gyventojų už patiriamus laikinus nepatogumus“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Statybos ir eksploatacijos departamento direktorius Giedrius Smaguris.

Darbus vykdantys rangovai teigia, kad siekiama iki mokslo metų pradžios visiškai užbaigti kalti polius, kad nebūtų trikdomas ugdymo procesas.

„Leistinų higienos normų neviršijame, mūsų poliakalė po 22 val. nedirba, tačiau suprantame, kad vakarais, sumažėjus bendram foniniam triukšmui mieste, atrodo, kad garsas kalant polius yra didesnis nei įprastai. Tačiau stabdyti darbų negalime dėl technologinių procesų bei dėl to, kad darbus norime užbaigti iki mokslo metų pradžios“, – teigia UAB „Tilsta“ ir UAB „Fegda“ direktoriaus pavaduotojas Eduardas Grinaveckas.

Rangovo užsakymu parinkta įmonė yra atlikusi triukšmo sklaidos modeliavimą, kuris parodė, kad labiausiai garsas, priklausomai nuo vėjo krypties, gali sklisti į arčiausiai esančios Melnragės gyvenvietės pusę, todėl rangovas yra pastatęs triukšmą slopinančią konteinerių sienutę.

Source www.portofklaipeda.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt