Pagerbti jūrininkai ir uosto bendruomenės atstovai

2020 07 27


558 article uosto bendruomene

Smiltynėje, prie „Albatroso“ paminklo, tradiciškai prisiminti ir pagerbti jūrininkai, kuriuos priglaudė jūra. Šiame Jūros šventės renginyje taip pat pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai – jiems įteikti garbingi apdovanojimai.

„Čia, prie „Albatroso“ paminklo, ateiname pagerbti – jūrininkus. Išreikšti padėką ir pagarbą Lietuvos jūrininkams, mums jūrą atvėrusiems. Jūrinė bendruomenė – tai Klaipėdos – istorinio Lietuvos uosto – dvasia ir širdis. Mums visiems labai svarbūs Jūsų darbai ir žodžiai, Jūsų vertybės ir patirtys“, – tokiais žodžiais pradėtas renginys.

„Didžiuokimės patys savimi, didžiuokimės savo darbu, savo Klaipėda, savo laivais“, - sveikindamas jūrininkus ir visus šventės dalyvius, linkėjo kapitonas Sigitas Šileris.

Jūrinę bendruomenę sveikino Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos miesto, Uosto direkcijos vadovai.

„Ši vieta, kurioje esame susirinkę, primena nuoširdų žmogaus ir jūros santykį. Albatrosas – galingas jūrinis paukštis, drąsos ir stiprybės, taip pat tvirtumo, ištvermės ir atkaklumo simbolis. Drąsiai galima sakyti, kad tai savybės žmonių, kurie yra atsidavę jūrai, pašventę savo gyvenimus jūrinei veiklai. Sveikinu visus su Jūros švente, dideliais pasiekimais. Tai, ką jūs darote, rodo, kad Lietuva yra jūrinė valstybė, o jūsų darbas mūsų šalį dar labiau garsina. Linkiu visiems albatroso stiprybės, kantrybės, drąsos, plačių polėkių“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Šventės metu įteikti garbingi apdovanojimai. Jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliu už nepriekaištingą ilgametį darbą plėtojant Klaipėdos valstybinį jūrų uostą, jūrų krovos, uosto konkurencingumo didinimą, pažangių technologijų ir gamybos metodų įdiegimą, Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas Vidmantas Dambrauskas, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas ir UAB Birių krovinių terminalas generalinis direktorius.
Taip pat garbingas Liudviko Stulpino medalis įteiktas kapitonui, Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petrui Bekėžai už ilgametį ir nepriekaištingą darbą puoselėjant Lietuvos jūrų ir vidaus vandenų laivynus, Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje.
L. Stulpino apdovanojimas skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei. Medalio steigėja – Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija. L. Stulpino vardo apdovanojimo medalio komplektą sukūrė ir pagamino Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Medalis ir miniatiūra pagaminti iš aukso, sidabro ir juvelyrinio stiklo emalio. 

Lietuvos Respublikos jūrų transporto darbuotojo garbės ženklu apdovanoti Vytautas Petrulis, asociacijos „Jūros veteranai“ pirmininkas ir Alvydas Butkus, UAB „Klaipėdos laivų remontas“ generalinis direktorius.

Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko padėkos raštai įteikti Sergej Piavin, AB „DFDS Seaways“ laivų elektromechanikui, ir Linui Adomauskui, UAB Limarko jūrų agentūros Ekspedijavimo skyriaus vadovui.

Susisiekimo ministro padėkos raštais apdovanoti Genadij Šamov, UAB „Gridinsenta“ direktorius, Vytautas Dačkus, Uosto direkcijos laivo „Gelmė“ kapitonas, Vytautas Prišmontas, AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos laivų mechanikas.

Susisiekimo ministro padėkos raštu ir Uosto direkcijos darbuotojo garbės ženklu už nuoseklų ir kryptingą darbą, nuopelnus stiprinant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įvaizdį, didinant uosto konkurencingumą, Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, vardo garsinimą pasaulyje apdovanotas Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna.

Pauliaus Lindenau medaliai, kuriuos įsteigė Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacija, įteikti Povilui Jasukaičiui (UAB Klaipėdos Laivų remontas) ir Vladimir Bugaev (UAB Garant group).
Taip pat labiausiai nusipelniusiems jūrininkams įteikti Lietuvos jūrininkų sąjungos ir asociacijos „Jūros veteranai“ įsteigti Jūros veteranų ženklai.

Šaltinis www.portofklaipeda.lt

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt