Laivas, atplaukiantis iš Zasnico – prie Lietuvos krantų

2020 03 18

laivas „Baltivia“, kuriuo parplukdomi lietuviai, dėl paskelbto karantino negalėję kitais būdais parvykti į Lietuvą, šalį pasieks šį vakarą. Laivas iš Zasnico uosto išplaukė vakar. Pirminiais duomenimis, Klaipėdos uoste laivas turėtų švartuotis 18.00 - 18.30 val. Keleiviai bus išlaipinti ties krantine Nr. 151, kur anksčiau veikė Tarptautinė jūrų perkėla.

„LR susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus vardu norime padėkoti tiek krantinės naudotojams Klaipėdos jūrų krovinių kompanijai KLASCO, tiek laivo agentavimu užsiimančiai bendrovei „Limarko jūrų agentūra“, kurie sutelkė visas jėgas, kad šis laivas būtų operatyviai priimtas. Įmonės deda pastangas, kad paslaugos būtų suteiktos neatlygintinai. Tai puikus pavyzdys, kaip privatus verslas ir valstybinis sektorius gali susivienyti sprendžiant valstybei ir jos piliečiams svarbius klausimus“, – sakė Vidmantas Paukštė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius, l. e. generalinio direktoriaus pareigas.

Keltas „Baltivia“ pagal tarpvyriausybinį susitarimą parplukdys Lenkijos pasienyje užstrigusius lietuvius, kurie dėl koronaviruso Lenkijai uždarius sienas nebegalėjo grįžti Lietuvą. Iš viso kelte plaukia apie pusantro šimto keleivių, dauguma jų grįžta su transporto priemonėmis.

Laivo judėjimą galite sekti čia: https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:20.9/centery:55.7/zoom:10

Šaltinis KVJUD

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt