Green Genius“ užsitikrino 30 mln. eurų paskolą atsinaujinančios energetikos projektų plėtrai

2020 01 28

 

Tarptautinei įmonių grupei „Modus Group" priklausanti atsinaujinančios energetikos bendrovė „Green Genius" pasirašė sutartį su Prancūzijoje veikiančiu kredito fondu „Eiffel Energy Transition Fund", kuria bendrovei skolinama 30 mln. eurų. Lėšas įmonė planuoja panaudoti žaliosios energetikos projektų vystymui esamose ir naujose veiklos rinkose.

„Eiffel Investment Group" yra Prancūzijos investicinė bendrovė, valdanti didesnį nei 2 mlrd. eurų dydžio investicijų portfelį. Grupei priklausantis „Eiffel Energy Transition Fund" teikia finansavimą (angl. bridge financing) atsinaujinančios energetikos ir energijos efektyvumo projektams Europoje. Fondas yra finansavęs daugiau nei 1 tūkst. žaliųjų projektų, kurių bendra galia viršija 1 GW. Tarp fondo investuotojų – Europos investicijų bankas, Prancūzijos agentūra „ADEME" ir kiti instituciniai investuotojai.

„Pastarasis sandoris išskirtinis tuo, kad paskola buvo suteikta ne konkretaus projekto įgyvendinimui, o pritraukta kaip verslo paskola. Tai yra įrodymas, kad finansinių institucijų pasitikėjimas mūsų bendrove ir jos galimybėmis auga, o mūsų kompetencijos vystant atsinaujinančios energetikos projektus yra vertinamos tarptautiniu mastu", – sako Ruslanas Sklepovičius, „Modus Group" valdybos narys, atsakingas už energetikos sritį ir „Green Genius" vadovas.

Sklepovičiaus teigimu, atsinaujinančios energetikos poreikis Europoje toliau sparčiai augs, ypač turint mintyje ambicingus ES tikslus iki 2050 m. įgyvendinti klimatui neutralų ekonomikos modelį. Atsižvelgiant į augančią žaliosios energetikos paklausą ir sukauptas žinias šioje srityje, „Green Genius" išsikėlė tikslą per ateinančius 5 metus patekti tarp didžiausių 25 atsinaujinančios energetikos projektų vystytojų Europoje.
„Neabejojame, kad ši partnerystė padės „Modus Group" dar sparčiau įgyvendinti plėtrą įvariose Europos rinkose. „Eiffel Energy Transition" fondo suteikiamas finansavimas mūsų partneriams užtikrina galimybę projektų vystymui reikiamas lėšas gauti greitai ir lanksčiai panaudoti projektų portfelio plėtrai", – teigia Pierre-Antoine Machelon, „Eiffel Energy Transition" fondo valdytojas.

„Iš kelių pasiūlymų pasirinkome partnerystę su „Eiffel Energy Transition" fondu dėl kelių esminių priežasčių. Renkantis finansavimo partnerį „Green Genius" buvo svarbu pasiskolinti už optimalią kainą, užsitikrinti galimybę naudoti lėšas projektams visoje Europoje ir turėti partnerį, kuris gerai išmano industriją bei gali priimti greitus sprendimus. Įgyvendinant šį projektą pavyko pasiekti visus minėtus tikslus", – teigia „Green Genius" finansų vadovas Rokas Bancevičius.

2019 m. įmonės investicijos į atsinaujinančios energetikos veiklas, lyginant su 2018 m., išaugo daugiau kaip dvigubai – iki 115 mln. eurų. Bendrovė planuoja ir toliau intensyviai auginti investicijas į šią sritį. „Finansavimo šaltinių diversifikavimui ir kapitalo kainos mažinimui ir toliau naudosime įvairius finansinius instrumentus: tiek nuosavas lėšas, tiek ilgalaikes projektines paskolas ar alternatyvius šaltinius kaip, pavyzdžiui, statybos finansavimą", – teigia R. Bancevičius.

„Green Genius" įgyvendinant šį projektą konsultavo Vokietijoje veikianti finansinių konsultacijų bendrovė „Capcora".

UAB „INK agency"

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt