Klaipėdos uosto plėtrai iki 2023 metų pabaigos – per 350 mln. eurų investicijų

2020 01 10

Susisiekimo ministerijoje pristatyti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir AB „Smiltynės perkėla“ 2020–2023 metų planai ir investiciniai projektai. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ateities planus pristatė laikinasis vadovas Vidmantas Paukštė, AB „Smiltynės perkėla“ – generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija 2020-2023 m. daugiausiai lėšų ketina skirti uosto krantinių statybos ir rekonstrukcijos projektams bei akvatorijos ir krantinių gilinimo darbams. 2020-2023 metais į Klaipėdos uosto plėtrą numatoma investuoti  352,4 mln. eurų, iš jų dalis bus finansuojama iš ES struktūrinių fondų lėšų.

„Klaipėdos uostas ir toliau lieka lyderiu tarp Baltijos valstybių. Siekiant išlaikyti turimas pozicijas, uostas privalo būti konkurencingas, operatyviai reaguoti į besikeičiančias globalios rinkos sąlygas, kurti reikiamą uosto infrastruktūrą“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Pasak ministro, jūrų uostas yra vienas svarbiausių šalies ekonomikos variklių, todėl jo vystymas ne tik generuos papildomas pajamas į valstybės biudžetą, bet ir kurs naujas darbo vietas bei prisidės prie regiono ekonominio gyvybingumo.

„Klaipėdos uosto laukia intensyvūs metai. Planuojame pradėti istorinį projektą – molų rekonstrukciją. Bus pertvarkomi uosto vartai, pasukamas laivų įplaukos kanalas. Toliau bus gilinamas uostas, rekonstruojamos krantinės, kad galėtume priimti dar didesnius laivus. Taip sieksime, kad Klaipėdos uostas taptų saugesnis ir konkurencingesnis,  – sako Vidmantas Paukštė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktorius, l. e. generalinio direktoriaus pareigas.

V. Paukštė pažymi, kad dar šiais metais ketinama užbaigti Malkų įlankos pertvarkymo projektus. Uostui tai ypatingai svarbu, nes uosto kompanijos, dirbančios pietinėje uosto dalyje, ilgus metus buvo nepelnytai pamirštos. Itin svarbu, kad Klaipėdos uoste įsibėgės projektai, kurie yra finansuojami ES lėšomis, bus tęsiami uosto infrastruktūros, teisinės bazės tobulinimo projektai, kurie prisidės prie uosto konkurencingumo didinimo.

AB „Smiltynės perkėla“ 2020-2023 m. ketina investuoti 20 mln. eurų, iš jų 2,9 mln. eurų – dar šiais metais. Iki 2021 metų gegužės mėnesio planuojama sutvarkyti Naujosios perkėlos infrastruktūrą. Per ateinančius 3 metus bendrovė ketina įsigyti du keltus – vieną keleivinį–krovininį keltą ir vieną keleivinį keltą.

 

LR Susisiekimo ministerija

 

Žurnalas JŪRA leidžiamas nuo 1935 m.

Tarptautinis verslo žurnalas JŪRA MOPE SEA leidžiamas nuo 1999 m.

Pirmasis Eurazijoje leidžiamas keturiomis kalbomis: anglų, kinų, rusų, lietuvių


Adresas:

Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“
Minijos g. 93
, LT-93234 Klaipėda, Lietuva
Tel./faks. +370 46 365602
El.paštas: news@jura.lt
www.jura.lt

 


Leidėjas:

UAB Jūrų informacijos centras


Žurnalas „JŪRA“ leidžiamas nuo 1935 m.
Tarptautinis verslo žurnalas „JŪRA MOPE SEA“ leidžiamas nuo 1999 m.

ISSN 1392-7825

2017 © www.jura.lt